середа, 30 листопада 2011 15:25

Експерт: Візовий режим при польотах до Європи - це дискримінація українців

Експерт: Візовий режим при польотах до Європи - це дискримінація українців

Сам факт підписання угоди про спільний авіапростір з Європейським союзом не є самоціллю. Тому є декілька ключових моментів, які стримують переговорний процес.

Про це на "круглому столі", присвяченому інтеграції українського неба у спільний авіапростір, заявив завідуючий відділом торгово-економічного співробітництва с ЄС администрации президента Леонид Пирожков.

"Переговори щодо приєднання до спільного авіапростору тривають з 2007 року. Ще не повністю узгоджена документація щодо українських і європейських конструкцій повітряних суден, двигунів та повітряних гвинтів. А найголовнішим моментом, пов'язаним із зацікавленістю пасажирів, є лібералізація візового режиму. Це питання не має розглядатися окремо", - наголосив він.

За його словами, Україна сьогодні перебуває на стадії завершення обговорення з Європою законодавчої бази щодо лібералізації візового режиму.

ФОТОРЕПОРТАЖ: У Вінниці показали українські літаки "Дельфін" та "Фермер-300"

"Ми сподіваємося, що у найближчому майбутньому перейдемо до наступної, авіаційної фази", - сказав представник адміністрації президента.

У свою чергу перший заступник гендиректора аеропорту "Жуляни" Олег Петровський зазначив, що проходження українцями візового режиму при польотах в Європу свідчить про дискримінаційне ставлення до наших пасажирам.

"Виходить, наші пасажири мають набагато більші витрати на подорож до Європи через вартість візи. У переговорах треба ставити питання про те, що пасажири мають бути приведені в рівні умови, аби українських пасажир був так само захищений, як і європейський", - наголосив Петровський.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: Візовий режим при польотах до Європи - це дискримінація українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути