неділя, 03 березня 2013 00:44

Екологи проситимуть Януковича звільнити губернатора Присяжнюка

Екологи проситимуть Януковича звільнити губернатора Присяжнюка
Анатолія Присяжнюка звинувачують у сприянні "дерибану" Біличанського лісу. Фото: chak.com.ua

Національний екологічний центр України (НЕЦУ) має намір звернутись до президента Віктора Януковича з проханням дати належну оцінку роботі голови Київської обласної державної адміністрації Анатолія Присяжнюка, пов'язаній із проблемою Біличанського лісу.

Зокрема, як повідомив Gazeta.ua представник НЕЦУ Олександр Соколенко, екологи вимагатимуть відправити Присяжнюка у відставку.

За їхніми словами, київський губернатор в одному з інтерв'ю заявив, що він, як керівник області, ніколи не визнає рішення Київради про приєднання до Києва селища Коцюбинське і "тисяч гектарів його території".

"Як сказав відомий політик, "оценітє красоту ігри", бо коли вірити сайту Верховної Ради, площа селища Коцюбинське на сьогодні складає 87 гектарів. Так звідкіля ж пан Присяжнюк узяв примарні тисячі гектарів?" - поцікавились активісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коцюбинська селищна рада намагається привласнити 4 тис. га київського лісу

"А з повітря. Бо тисячі гектарів, які Присяжнюк обіцяє ніколи не віддати Києву, вже багато десятків років належать місту Києву та зайняті лісопарком, землекористувачем якого є комунальне підприємство "Святошинське лісопаркове господарство", - наголосили екологи.

Соколенко зауважив, що жодних рішень ані Київською міською, ані обласною радами щодо зміни меж Києва та області не ухвалювалось вже понад 20 років.

"Тож намагання прибрати до рук столичний ліс, заручившись для цього підтримкою кишенькових судів, нагадує звичайнісіньке шулерство", - вважає громадський діяч.

У НЕЦУ також додали, що Присяжнюк стверджує, що у намаганні приєднати Коцюбинське до Києва влада столиці прагне отримати певні іміджеві дивіденди перед виборами. При цьому обласна влада виглядає зразком безкорисливості, який опікується інтересами мешканців Київської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковичу підготували указ про збереження західних "легенів" Києва

"Дозволимо собі заперечити останнє. Бо, як виглядає, керівництво Київської ОДА передусім опікується благополуччям депутатів Коцюбинської селищної ради та їхніх родичів, що вже отримали земельні наділи у київському лісі. А також має на увазі чималий зиск у вигляді грошових знаків, що його можна покласти у кишеню, виставивши на продаж майже 4 тисячі гектарів прадавнього лісу", - пояснили екологи.

Соколенко нагадав, що на сьогодні ніхто не скасовував доручення президента головам Київської столичної та обласної адміністрацій вирішити питання щодо порятунку Біличанського лісу шляхом погодження включення його території до складу Національного природного парку "Голосіївський".

"Втім, керівництво області та очільники Коцюбинського відверто гальмують процес заповідання Біличанського лісу", - підсумував активіст.

Зараз ви читаєте новину «Екологи проситимуть Януковича звільнити губернатора Присяжнюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути