середа, 23 грудня 2015 13:50

Джемілєв розкрив подробиці катування 24-річного кримчанина

Джемілєв розкрив подробиці катування 24-річного кримчанина

Лідер кримських татар Мустафа Джемілєв розповів про подробиці катування 24-річного кримчанина Енвера Кроша. Про це повідомляє Крим.Реалії.

За словами Джемілєва Енверу Крошу погрожували зникненням дітей та примушували бути "стукачем".

"Тут важливо те, що людину катували не для того, щоб взяти якісь свідчення, а щоб змусити його стати "сексотом", "стукачем". Він відмовлявся і вони застосовували катування і більше того, погрожували і натякали на те, що його діти можуть зникнути. Це навіть перевищує жорстокість фашистів, бо фашисти до такого не опускалися. Вони катували людей, щоб отримати свідчення. Але вони не погрожували вбити або викрасти дітей, якщо він не погодиться стати стукачем. Це російська новація. Це таке мерзотне обличчя окупантів", – сказав Джемілєв.

Минулого тижня у Меджлісі повідомили про зникнення двох кримських татар із Керчі – Руслана Ганієва та Арлена Терехова.

Перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял повідомив, що громадські активісти намагаються знайти будь-яку інформацію, а до пошуків долучилася і кримська поліція.

"Нас дуже хвилює той факт, що правоохоронці, до яких звернулися рідні зниклих і які, власне, прийняли заяву і почали пошуки, намагаються говорити про версію, що вони, мовляв, віруючі. А віруючі Криму та Росії сьогодні їдуть на Близький Схід, у Сирію, щоб підтримати ту чи іншу сторону в громадянському конфлікті. Підстав вважати, що вони кудись поїхали, немає, бо документи і приватні речі залишилися вдома. Я не кажу про те, що люди просто вийшли у справах. Зокрема, Руслан Ганієв, за словами дружини, мав навідатися до батьків, проте до них він так і не дійшов. Ми вважаємо, що людей викрали", – сказав Джелял.

Офіційних повідомлень від російських правоохоронних органів окупованого Криму про оголошення в розшук зниклих чоловіків немає.

У РНБО України раніше заявляли про зникнення на півострові 21 кримського татарина. Перебіг розслідування викрадень у Криму результатів не дав.

Зараз ви читаєте новину «Джемілєв розкрив подробиці катування 24-річного кримчанина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути