Ексклюзиви
вівторок, 10 листопада 2015 11:13

Дворічна Аріна і шестирічний Лев встановили рекорд на знання столиць світу
6

Дворічна Аріна Шугалевич із мамою Іриною тримають сертифікат рекорду
Фото: Оксана Худояр
У два роки і один місяць Аріна знає 196 столиць світу
Дворічна Аріна та шестирічний Лев після реєстрації рекорду
Аріна й Лев демонструють сертифікати рекордів з батьками
Аріна й Лев демонструють сертифікати рекордів з батьками

Дворічна Аріна Шугалевич із міста Дубровиця Рівненської області й 6-річний Лев Бондаренко з Харкова установили рекорд України. Вони знають найбільше столиць країн світу. Зі списку столиць 196 країн дівчинка не назвала лише дві. Хлопець перерахував 207 столиць світу.

Аріна прийшла встановлювати рекорд з мамою, татом і улюбленою іграшкою "Міккі Маусом". Мама Ірина Шугалевич називала країни, Аріна столиці. Вона не лише перелічувала міста. А розповідала, що "у Лівані є комплекс храмів, а в Йорданії — храм Зевса".

"Аріна заговорила в шість місяців. Першим сказала слово "тато", потім "дякую". Далі стала говорити реченнями. З двох місяців читала їй книжки. У рік вона вже розповідала великий вірш про трамвайчик. Мультики й телевізор не показуємо. Більше читаємо та гуляємо. Ставимося до неї, як до дорослої. Якось в інтернеті побачила, як маленька дівчинка називає столиці країн. Запропонувала чоловікові у такий спосіб розвивати Аріні пам'ять. Доньці сподобалось. На планшеті роздивлялась картинки. Особливо їй подобався римський Колізей. Переживали, як вона вчитиме важкі назви столиць. Але вона легко вимовила столицю Суринаму Паранарібо. У мене вийшло з четвертої спроби", - розповіла Ірина Шугалевич.

"Її відповіді спершу було важко розібрати. Все ж таки дворічна дитина. Потім став повільніше перераховувати, вслухався в її вимову. Був вражений. Не всякий дорослий знає стільки столиць", - зауважив Віталій Зорін, співзасновник "Національного Реєстру Рекордів України".

Лев Бондаренко захоплюється підводним світом, читає багато різних енциклопедій. Вчиться в першому класі приватної школи Харкова. Ходить на шаховий гурток та тхеквондо. Сходу випалює столицю Брунею — Бандар-Сері-Бегаван.

"Батьки виявили, що я знаю багато столиць, і вирішили встановити рекорд. Для мене це не досягнення. За запам'ятовування однієї столиці батьки мені давали пограти на комп'ютері. У школі мені є з ким погратися, але ні з ким поговорити. Хіба що з учителькою. Діти захоплюються всякими ніндзями, а мені це не цікаво. На уроках сумно. За кордоном ще не був. Мрію побувати в США, бо там найвищі технології. І ще в Бразилії, бо там є карнавал і чоловіки можуть говорити жінкам компліменти про попу", - розповідає збентежено Лев.

Віталій Зорін не зарахував Леву столицю Гаваїв Гонолулу, бо це американський штат.

Лев і Аріна отримали сертифікати від української книги рекордів. "Максимальна кількість відтворених напам'ять столиць світу".

Зараз ви читаєте новину «Дворічна Аріна і шестирічний Лев встановили рекорд на знання столиць світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути