четвер, 31 липня 2014 21:10

Двокімнатку у Слов'янську можна купити за 14 тисяч доларів

Двокімнатку у Слов'янську можна купити за 14 тисяч доларів

У Слов'янську на Донеччині з'явилися будівельники, які хочуть заробити на відновленні квартир та будинків. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла Анна Попович, яка повернулася у місто 14 липня.

"Нам обіцяли, що місто будуть відбудовувати солдати. Але вже понаїхали ті, хто хоче на цьому заробити, - розказує Попович. - Багато будівельників пропонують свої послуги. Беруть не дорого, але ще не всі слов'яни беруться відбудовувати зруйновані дачі і будинки. Бояться, що сепаратисти повернуться і знову стануть все підривати"

Квартира Анни Володимирівни вціліла. Треба лише замінити шибки на кухні і балконі, які повилітали під час обстрілів і вибухів.

"У нас балкон старий. Шибки хотіли поміняти, але рами їх не тримають, - говорить жінка. - На новий треба 8 тисяч гривень. Де я візьму такі гроші? Будемо жити без балкона. Тим, у кого будинки розгромлені, пропонують кімнати в гуртожитках. Кажуть, що до зими Яценюк купить їм нові квартири. Ціни на житло попадали майже удвічі. Двокімнатку можна за 14 тисяч доларів купити".

Кожній сім'ї обіцяють відшкодувати гроші на ремонт.

"Ходили по хатах, описували втрачене майно. Обіцяють відшкодувати нам на ремонт гроші, - каже Анна Володимирівна. - Сусідка, яка ходила на всі мітинги ДНР, вимагає ще моральної компенсації. Мали б совість! Українську пенсію отримує, український хліб жує, але хоче в Росію. Я їй ще в квітні говорила: "Тьотя Настя, вас ніхто тут не тримає. Валізу зібрали і їдьте до свого Путіна".

За словами Попович, у місті продовжують знаходити захоронення терористів.

"У деяких районах досі стоїть трупний запах, - говорить очевидець. – У місті розкопали кілька братських могил. Тіла направляють у морги для ексгумації. Кажуть, серед них можуть бути зниклі безвісти місцеві жителі і закатовані українські солдати. Одну братську могилу розкопали біля дитячої лікарні, іншу – біля стели героям громадянської війни. Кілька трупів знайшли на закинутій забудові. Їх прикопали прямо у траншеї, призначеній для фундаменту".

Зараз ви читаєте новину «Двокімнатку у Слов'янську можна купити за 14 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути