пʼятниця, 18 грудня 2009 16:25

Дослідники нічого не знайшли у ймовірній могилі Гарсіа Лорки (ФОТО)

 

Розкопки могили іспанського поета Федеріко Гарсіа Лорки закінчилися нічим: у районі ймовірного поховання дослідникам не вдалося знайти ніяких людських останків. Більш того, археологи прийшли до висновку, що на цій території взагалі не можна було кого-небудь поховати.

За словами представниці влади Андалусії, де проводилися розкопки, археологи вивчили невелику ділянку землі (площею близько 200 квадратних метрів) в околицях міста Альфакар. У декількох загальноприйнятих дослідженнях стверджувалося, що саме на цій ділянці в братській могилі похований Гарсіа Лорка, два тореро і викладач, розстріляні франкістами 19 серпня 1936 року.

Під час розкопок з"ясувалося, що на глибині 40 сантиметрів під землею знаходилась скельна порода. Таким чином, стало очевидно, що на цій ділянці землі неможливо було викопати могилу, мінімальна глибина якої повинна складати хоча б півтора метри.

Як пише El Pais, не дивлячись на невдачу археологи не вважають результати розкопок даремними. За словами президента Асоціації відновлення історичної пам"яті Марібель Бренес, тепер у дослідників з"явилася нова мета, і невдача повинна мотивувати їх розпочати все спочатку.

Як пише ABC, Бренес заявила, що тепер ученим варто приділити більше уваги іншим, менш популярним теоріям про ймовірне місце поховання поета, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Дослідники нічого не знайшли у ймовірній могилі Гарсіа Лорки (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути