вівторок, 27 травня 2014 18:20

Донецькі шахтарі рубають гілку, на якій сидять, страйкуючи проти "київської хунти"

Донецькі шахтарі рубають гілку, на якій сидять, страйкуючи проти "київської хунти"
unian.ua

Гірники державного підприємства "Донецька вугільна енергетична компанія", куди входить 7 донецьких шахт, сьогодні почали страйк у зв'язку з проведенням антитерористичної операції.

Вони вимагають припинити бойові дії на території Донецька.

Цю інформацію, раніше поширену терористичною організацією "Донецька народна республіка", з деякими обмовками підтвердив в коментарі Gazeta.ua голова Незалежної профспілки гірників України та Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець.

"Я поговорив з генеральним директором "ДУЕК" і він розповів, що сьогодні на шахту імені Скочинського приїхала група бойовиків, вони направляли на людей автомати і вимагали припинити роботу. Люди сидять в нарядній, вони не спустилися в шахту, але і не йдуть по домівках. Не працюють, побоюючись теракту. Адже їм можуть відключити електрику, і тоді вони не піднімуться із забою. Учора зупинила роботу "Октябрьска копальня" (одна з шахт "ДУЕК) у зв'язку з тим, що буквально в ста метрах від них була стрілянина. А сьогодні перестали працювати на Скочинського, Абакумова, Трудовської і інших шахтах "ДУЕК". При цьому просять шахтарі, щоб були зупинені військові дії, оскільки вони турбуються щодо безпеки своїх сімей", - розповів Михайло Волинець.

За словами голови НПГУ, політичні симпатії шахтарів "ДУЕК" розділилися. Частина з них підтримує "Донецьку республіку" і 11 травня проголосувала за незалежність Донбасу. Інша ж частина не підтримує сепаратистів.

"ДУЕК дотується державою і без Києва не виживуть навіть такі шахти як Скочинського. Приведення шахт в неробочий стан залишить людей без робочих місць. Тільки підтримка з бюджету дозволяє їм залишатися на плаву. Виступаючи за незалежність Донбасу, шахтарі рубають гілку, на якій сидять", - підкреслив Волинець.

Сьогодні вранці "Донецька республіка" повідомила з посиланням на одного зі своїх міністрів, що "шахтарі Донбасу оголосили ультиматум київській владі та підтвердили свій намір жити в незалежній від київської хунти державі".

Так само "ДНР" оголосила загальну мобілізацію своїх прибічників. Проте, припливу місцевих, які бажають зі зброєю в руках захищати захоплену терористами облдержадміністрацію, у тому числі - серед шахтарів, не спостерігається.

Зараз ви читаєте новину «Донецькі шахтарі рубають гілку, на якій сидять, страйкуючи проти "київської хунти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути