субота, 01 березня 2014 18:33

Донецька міськрада підтримала сепаратистів з Росії - хоче референдум щодо подальшої долі області
3

Фото: Тетяна Заровна

Донецька міська рада під тиском російських націоналістів, які сьогодні "штурмували" ОДА, провела позачергову сесію. Депутати терміново вирішили: підтримати ініціативу про проведення Референдуму на території Донецької області про подальшу долю Донбасу і звернутися до депутатів Донецької обласної ради про негайне призначення вищевказаного Референдуму на території області.

Депутати Донецької міської ради заявили про готовність виконати всі організаційні та правові процедури для проведення референдуму. Так само вони оголосили про намір ввести мораторій на зростання цін і тарифів на товари та послуги першої необхідності. Постановили вважати неприпустимим подальше зниження рівня соціальних виплат і гарантій. Так само постановили вважати російську мову офіційною на території Донецької області, нарівні з українською, і вимагати прийняття відповідних рішень від депутатів Донецької обласної ради.

Постановили вважати Російську Федерацію стратегічним партнером Донбасу. Наступними пунктом створили муніципальну міліцію і рекомендували Донецькій обласній раді, спільно з Луганською обласною радою, створити комісію з формування стабілізаційного фонду Донбасу.

Далі в тексті рішення буквально говориться: "До з'ясування легітимності прийнятих Верховною Радою України законів і визнання нових органів державної влади всю повноту відповідальності за життєзабезпечення територій покласти на органи місцевого самоврядування".

Донецька міська рада заявляє про неприйняття будь-якого роду ультиматумів і має намір надалі приймати рішення на підставі повноважень та в інтересах жителів Донецька.

По Донецькій області роз'їжджають автобуси та автомобілі з російськими номерами. Частина бойовиків з георгіївськими стрічками прибули сьогодні в Донецьк на таких автобусах.
У Донецьку активно поширюється слух про те, що колона БТРів вже їде з Ростова у напрямку до Донецька, а російські війська стоять на прикордонному пункті Успенка вже кілька діб.

Тим часом губернатор Андрій Шіщацкий продовжує виконувати обов'язки голови Донецької облдержадміністрації, кажуть у його прес-службі.

Шишацький заявив: " Буду захищати інтереси Донбасу і його жителів. Я за єдину і неподільну Україну ! Але я хочу , щоб Донбас поважали. Шанували його самобутність. Ми будемо говорити російською мовою! Ми будемо молитися в наших храмах ! Ми будемо шанувати наші традиції , пов'язані з героїчною історією Великої Вітчизняної війни! " .

"Велика частина людей, присутніх на площі біля будинку облдержадміністрації, його підтримувала. Але в рядах мирних мітингувальників знаходилося близько 70 осіб з російськими прапорами, які весь час перекрикували виступаючих на мітингу. Коли оголосили хвилину мовчання за загиблими у Києві - з їхнього боку лунали цинічні вигуки. Коли виступав священик і закликав усіх до миру - були всі ті ж бездумні вигуки. Час від часу вони скандували "Беркут! Беркут!", але навіть коли виступав представник цього підрозділу, його теж не слухали і перекрикували, демонструючи тим самим повну неповагу до жителів донецького регіону, до його духовних цінностей. Люди, що стоять з ними поруч, стверджували, що це - не жителі Донецької області, а приїжджі "туристи" з Росії. "Донецьк - російське місто" вигукували вони і вимагали відставки губернатора, весь час спотворюючи його прізвище", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Зараз ви читаєте новину «Донецька міськрада підтримала сепаратистів з Росії - хоче референдум щодо подальшої долі області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути