вівторок, 01 травня 2012 15:40

"Геть міністрів, геть капіталістів" - у Вінниці пройшов бандерівський Першотравень
15

Фото: Фото: Євген Борісов

Сьогодні у Вінниці пройшов націоналістичний першотравневий марш за соціальну рівність. Акцію організували автономні націоналісти. Участь у ході взяли близько 200 людей. Прибули гості зі Львова, Тернополя, Сум, Чернігова, Києва, Миколаєва і, навіть, Москви.

О 10:00 люди почали збиратися на Музейній площі біля кінотеатру "Росія". Перед початком маршу міліціонери спробували спровокувати націоналістів на сутичку.

"Жирний міліціонер - Ващук В'ячеслав Альфредович підійшов і зірвав з хлопця маску і одразу ж розірвав її пополам, - розповів 23-річний Максим Верба. – Хлопець нічого протизаконного не робив, просто одягнув маску і за це міліціонер її порвав".

Після таких дій правоохоронця почалася словесна перепалка. Молодь вимагала від міліціонерів повернути 25 гривень за зіпсовану річ, начальник міліції Куций Юрій Іванович, на очах якого відбувся інцидент, заявив, що віддасть гроші і втік від людей.

Після конфлікту молодь почала будувати свою колону. Попереду колони 5 хлопців тримали великий банер із написом "Геть наймане рабство! Народовладдя, революція, соціалізм! OPIR.INFO", по боках колони люди тримали банери із написами "Нація, Воля, Соціалізм", "Клас проти класу за свободу і рівність", "Незалежні націоналісти, за народні волю і права проти олігархічної держави", "Власність – крадіжка, конституція – брехня, єдиний вихід - класова війна". Над головами майоріли червоно-чорні стяги, чорні прапори з Ідеєю нації та з кельтським хрестом і прапори з написом "Вольница", - російський національний рух, та дві червоно-чорні розтяжки із соціальними закликами.

Колону супроводжувало близько 40 міліціонерів. За словами одного з організаторів акції Сидорука Сергія, колона мала йти проїжджою частиною, проте міліціонери заштовхали людей на тротуар.

Колона пройшла вулицею Соборною та Хмельницьким шосе до площі Василя Стуса.

Люди вигукували такі гасла: "Нація! Воля! Соціалізм!", "Геть міністрів, геть капіталістів!", "Свобода! Рівність! Братерство!", "Владу радам, власність громадам!", "Капіталізм - рабство, соціалізм - свобода" та інші.

Дорогою біля площі Театральної націоналісти наздогнали парад комуністів, де було вдвічі менше людей.

"Влада нас утискає в наших правах. Купку комуністів, які вже при смерті випустили на проїжджу частину і перекрили для них рух, а нам заборонили, хоча ми офіційно подали заявку і попереджали про те, що хочемо йти проїжджою частиною", - сказав Сашко Павлюк.

Дорогою міліціонери ще намагалися змінити маршрут колони і повести людей дворами до місця закінчення акції, проте організатори заявили, що вони підуть так, як задумали.

На площі Василя Стуса націоналісти провели віче.

"Наш Першотравень - це не свято праці і не свято миру, як до того довгі роки привчав нас режим СРСР і його сучасні буржуазні спадкоємці, - виголосив російською промову гість з Москви. - Наш Першотравень - це свято боротьби! Це свято нещадної класової боротьби за визволення гнобленої капіталом праці. Це свято боротьби всіх чесних людей за те, щоб земля, всі її ресурси і багатства, всі засоби виробництва належали народу, а не зграї капіталістичних кровососів: чиновників, міністрів, чекістів, поліцаїв, олігархів, банкірів і спекулянтів. Ми вимагаємо: владу народам!"

Після акції усі активісти мирно розійшлися без інцидентів з міліцією.

Зараз ви читаєте новину «"Геть міністрів, геть капіталістів" - у Вінниці пройшов бандерівський Першотравень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

210

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути