четвер, 01 грудня 2016 00:01

Документ з погрозами російського Міноборони з'явився в ЗМІ

Погрози Міноборони Росії через українські навчання поблизу Криму підтверджені у відповідному листі відомства. Він адресований військовому аташату у складі посольства України в РФ.

Документ опублікувало інтернет-видання "Українська правда".

 

"Міністерство оборони РФ попереджає, що у випадку виявлення ракет, які стартували в зазначеному районі, їх знищуватимуть сили протиповітряної оборони збройних сил РФ", - сказано в листі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна випробовує зенітні ракети середньої дальності біля Криму

"У разі якщо ракети створять загрозу російським об'єктам, що перебувають у даному районі території РФ (на суші, на морі і в повітряному просторі), завдадуть ударів для знищення засобів їх пуску", - додали в Міноборони Росії.

Раніше повідомляли, що Росія погрожує ракетним ударом у разі проведення Україною ракетних стрільб поблизу адмінкордону в Криму. Цю інформацію згодом підтвердили українські дипломати.

Міноборони РФ напередодні запросило аташе з питань оборони при посольстві України в РФ для вручення військово-дипломатичної ноти у зв'язку з планами України провести ракетні стрільби поруч із Кримом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія може завдати ракетного удару - Міноборони

У відповідь секретар РНБО Олександр Турчинов попросив РФ не панікувати через ракетні випробування України. Він наголосив, що ракетні випробування Україна проводитиме згідно з всіма міжнародними зобов'язаннями та договорами у своєму суверенному повітряному просторі.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков не зміг відповісти на запитання, чи доручав президент РФ Володимир Путін Міноборони РФ підготувати військову відповідь на можливі пуски ракет Україною.

Зараз ви читаєте новину «Документ з погрозами російського Міноборони з'явився в ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути