четвер, 05 березня 2015 05:52

Доброволець розповів, завдяки чому вижив, обороняючи Піски

Доброволець розповів, завдяки чому вижив, обороняючи Піски
Фото: www.facebook.com/naciya.info

Мешканець Маріуполя, грек за національністю Ілля понад три місяці боронив Піски у складі Добровольчого українського корпусу.

Як пише "Нація.інфо", Ілля – нетипова постать цієї війни. По батьківській лінії він – приазовський грек. Його предки досі мешкають у селі Чермалик, що нині є однією з гарячих точок неподалік від Гранітного.

Хлопець не втік з Маріуполя, а пішов у військкомат. Інженер-гідравлік виявився добрим воякою, що у найскладніші місяці брав участь в обороні Пісків. Став до лав Збройних сил України нещодавно – коли вичерпалися всі заощадження родини. Зробив це, трохи жалкуючи за "гарячими" околицями Донецька та життям добровольця.

Військовий шлях Іллі розпочався із батальйону "Донбас", де пройшов бойову підготовку: "Коли у жовтні зайшла мова про вибори і охорону виборчих дільниць – я подумав, що цим міг би займатися і в рідному Маріуполі. Вирішив іти з батальйону.

На базі якось познайомився із хлопцями з ДУК і вирушив з ними в Піски. Думав на пару днів. А затягнуло на 3,5 місяців.

Коли туди приїхав – був лише один спалений будинок. Зараз фактично не лишилося жодної цілої будівлі.

Пішов у військкомат у березні. Однак за весь час до мене ніхто так і не подзвонив. Так само повістки не приходили нікому з моїх сусідів чи знайомих. Імовірно, мобілізацію на Донбасі просто зривають.

У "Донбасі" пройшов добрий вишкіл. Фактично те, що живий, завдячую відтренованим до механічного рівня навичкам. Перебіжки, прикриття, робота в парі – все це знадобилося. Наші тренери були в захваті від нас. Казали: ви найкращі завдяки тому, що постійно імпровізуєте. І це справді потім допомагало не розгубитися у будь-яких обставинах.

Сьогодні посварився з дівчиною. Схоже, що остаточно. Вона родом з Криму. Каже: "Тут немає майбутнього. Треба їхати в Крим". Насправді це там немає перспектив. Хіба що ця територія стане українською".

Зараз ви читаєте новину «Доброволець розповів, завдяки чому вижив, обороняючи Піски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути