пʼятниця, 09 вересня 2011 16:15

До портрета президента в тернопільські школи додали портрет священика

35 портретів патріарха греко-католицької церкви Йосифа Сліпого розмістять у всіх школах Тернополя. Таким чином у місті відзначають 100-річчя з дня закінчення отцем гімназії.

Картини із зображенням священика надала фундація "Справа Патріарха Йосифа". Їх уже розвезли по навчальних закладах міста. Проект підтримала міська рада Тернополя.

Як розповів Gazeta.ua голова фундації, синкел Тернопільсько-Зборівської єпархії о.Андрій Романків, коштів на цей проект затратили небагато.

"Друк портретів вартував близько 1000 гривень. На рамки витратили ще по 40. Головне – дати приклад молоді сьогодення. Патріарх добре навчався, вивчав іноземні мови. Треба, щоб молоді люди його наслідували і відповідально ставилися до науки".

Наразі в кожній школі в кабінеті директора уже висить портрет президента України Віктора Януковича. Де розмістять зображення патріарха Сліпого, залишать на вибір керівництва школи.

Як зауважив мер міста Сергій Надал, у кожній школі є світлиця. Новий портрет можна повісити там.

"Думаю, його розмістять не в кабінеті директора. А де багато дітей мають доступ – у світлицях", - сказав міський голова.

Зазначимо, патріарх Йосиф Сліпий народився у селі Заздрість Теребовлянського району Тернопільщини. Сюди обіцяють возити школярів на екскурсії. Одним із заходів на пошанування пам'яті цього греко-католицького священика в Тернополі стало відкриття 1 вересня колегіуму його імені на базі міської школи №12. Християнську етику в цьому закладі викладають усім учням з 1 по 11 клас.

Зараз ви читаєте новину «До портрета президента в тернопільські школи додали портрет священика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути