Ексклюзиви
пʼятниця, 24 червня 2011 10:40

До Києва привезли волосся і шапочку Івана Павла ІІ

До Києва привезли волосся і шапочку Івана Павла ІІ

Мощі Папи Івана Павла II (1920-2005) 23 червня привезли до Києва з нагоди святкування 10-річчя візиту Папи Римського до України 23-27 червня 2001 року. Вклонитися мощам всі бажаючі можуть у соборі Святого Олександра за адресою вулиця Костельна, 17, з 23 по 26 червня.

До Києва прибула так звана перша категорія мощів, серед яких частина волосся з голови Папи Івана Павла II, пілеолус (шапочка священика), яку довгі роки носив Папа, і медаль, яка була виготовлена з нагоди його візиту до України.

Згадуючи візит Папи римського до України, генеральний вікарій Києво-Житомирської діецезії Римо-Католицької церкви єпископ Станіслав Широкорадюк зазначив, що візит до України для покійного понтифіка був особливою подією.

"Іван Павло II досконально вивчив історію України, знав про репресії за часів тоталітарного режиму, у тому числі, і направлені проти християн, знав про Голодомор", - наголосив він.

"Папа вірив, що якщо від його візиту в житті українців нічого не зміниться, то вони, принаймні, зміняться внутрішньо. Ми віримо, що і сьогодні блаженний папа молиться за нас з небес", - сказав Широкорадюк.

У свою чергу, єпископ-помічник Київської архієпархії Української греко-католицької церкви Йосип Мілан зазначив, що досі не може забути ту атмосферу, яка була в Україні під час візиту Івана Павла II і той рівень духовного підйому, який він спостерігав. Крім того, він звернув увагу на те, що після візиту Івана Павла II покращилися взаємини між православними і католиками в Україні.

Мощі Івана Павла II знаходяться в Україні з 1 травня, і за цей час їм віддали шану близько 50 тис. католиків у 35 містах України.

26 червня також відбудеться урочиста свята меса і процесія вулицями Києва з нагоди 10-річчя візиту Івана Павла II до України.

Зараз ви читаєте новину «До Києва привезли волосся і шапочку Івана Павла ІІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути