Ексклюзиви
середа, 16 квітня 2014 13:17

Для реабілітації майданівців створять "Оздоровчий табір Євромайдан"

"Оздоровчий табір Євромайдан" відкриється через тиждень у Києві. На благодійних основах медики та волонтери Мадану допомагатимуть постраждалим під час подій у столиці відновити свій моральний та психологічний стан, говорить Олександр Кочубей, керівник програми:

"Тренування проходитимуть на території Києва, це звичайна санаторна зона, совєтська база, де є їдальня, дуби та сосни, їхати туди - не більше півтори години за умов заторів у місті. Де саме це місце - поки що не повідомляємо з міркувань безпеки. Відкриття плануємо максимум у перших числах травня. Одночасно ми зможемо приняти групу з 50 осіб. Все організовано за благодійний кошт. До держави звертатися не плануєм - заздалегідь знаємо, що відповідь буде ні".

Працювати із постраждалими з так званим пост-майданівським синдромом будуть фахівці з різних технік. До кожного обіцяють знайти особливий підхід, говорить Кочубей:

"Тренери і учасники - люди з одного середовища, тільки ми розумієм це середовище з середини. Програма триватиме три дні й три тижні. Протягом трьох днів учасників зустрічатимуть, вони будуть знайомитися. Потім визначатимуть, яка домомога потрібна. Залежно від цього, ділитимуть на групи, підгрупи або індивідуальні заняття. У курс входитимуть вегетаріанські дієти, чотириразове харчування, восьмигодинний сон і година денного сну, екскурсії, дихальні практики, принципи китайських медичних систем", - каже Олександр Кочубей.

"Зараз на Майдані багато розчарованих людей, особливо це ті, хто отримав і фізичні травми також. Але фізична травма - очевидна, в той час, як душевна болить тихо. Багато чоловіків бояться підійти до психолога, спитати допомоги, бо виховані так, що "чоловіки не плачуть". Якщо допомогу не надати вчасно, у майбутньому будуть великі проблеми зі здоров'ям, із тілом" - каже психолог Євгенія Жарікова.

 

Зараз ви читаєте новину «Для реабілітації майданівців створять "Оздоровчий табір Євромайдан"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути