пʼятниця, 25 грудня 2015 13:19

Для армії створять нову самохідну артустановку на базі "Оплоту"

Для армії створять нову самохідну артустановку на базі "Оплоту"
фото: bigfoto.in.ua

Державне підприємство "Укроборонпром" анонсувало розробку абсолютно нової самохідної артилерійської установки на базі танка "Оплот". Про це повідомляє видання "Обозреватель".

Головною особливістю нової зброї стане потужна 155-мм гаубиця, виробництва однієї з країн НАТО.

"Співпраця у створенні нової самохідної артилерійської системи планується разом з країнами Європи. Це ліцензійна розробка, дуже серйозна", - каже Юрій Пащенко, заступник генерального директора "Укроборонпрому" з питань виробництва.

Як зазначають в "Укроборнпромі", перехід на новий калібр означає і виникнення потреби в нових снарядах, які ще не виробляються в Україні. Але це цілком вирішуване питання

"Все залежить від потреб Збройних сил України, якщо вони замовлять велику кількість боєприпасів, то нам вигідніше буде розгорнути власне виробництво. Якщо ж найближчим часом буде поставлено лише кілька десятків таких систем, то нам вигідніше закуповувати снаряди за кордоном. У будь-якому випадку, після поява стійкої потреби, буде вирішуватися питання щодо свого виробництва", - розповів Юрій Пащенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Черкасах розпочали виробництво сучасних броньовиків

Нова гаубиця дозволить українським військам вести вогонь на відстані, яка не дасть можливості противнику завдати удару у відповідь.

Крім того, головна особливість самохідної установки - її висока скорострільність: 3 снаряда за дев'ять секунд або 10 за 56 секунд, а у 152-мм МСТА-С - 8 за хвилину.

Ще один чинник переваги - використання танка "Оплот" в якості бази гусеничної для гаубиці. 1200-сильний двигун "Оплоту" володіє величезним запасом потужності, який дасть нової української самохідці неймовірну маневреність на полі бою.

Зараз ви читаєте новину «Для армії створять нову самохідну артустановку на базі "Оплоту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути