Ексклюзиви
понеділок, 20 липня 2015 08:20

Дипломатичні відносини між США і Куба офіційно відновлюються відсьогодні

Дипломатичні відносини між США і Куба офіційно відновлюються відсьогодні

США і Куба в понеділок офіційно відновлюють дипломатичні відносини, перервані більше 50 років тому після революції на Острові Свободи.

Історична подія буде ознаменована урочистою церемонією відкриття кубинського посольства у Вашингтоні, а також першими переговорами голів зовнішньополітичних відомств двох країн з 1958 року, пишуть РИА Новости.

Для участі у відкритті кубинської дипмісії в Вашингтон прибуває голова МЗС країни Бруно Родрігес. Американську сторону на церемонії відкриття дипмісії буде представляти помічник держсекретаря Роберта Джейкобсон, а держсекретар Джон Керрі потім проведе переговори зі своїм кубинським колегою.

До приїзду Родрігеса в будівлі держдепартаменту буде встановлено кубинський прапор поряд з прапорами інших країн, з якими у США є дипломатичні відносини.

Ці переговори стануть першими з вересня 1958 року, коли ще під час правління на Кубі диктатора Фульхенсії Батісти зустрічалися держсекретар США Джон Даллес і міністр закордонних справ Гонсало Гуель.

Очікується, що церемонія підняття американського прапору над будівлею посольства США в Гавані, яке фактично приступить до роботи з понеділка, пройде в серпні з участю Кері. Як зазначили в держдепартаменті, посольство буде працювати на таких же умовах, як і дипмісії інших країн на Кубі.

Нагадаємо, що Куба і США відкриють свої посольства у Вашингтоні і Гавані відповідно 20 липня 2015 року. На 20 липня також запланована прес-конференція міністра закордонних справ Куби, який розповість про відкриття посольства у Вашингтоні.

Зараз ви читаєте новину «Дипломатичні відносини між США і Куба офіційно відновлюються відсьогодні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути