середа, 31 серпня 2016 15:34

Девід Куруца з ДЦП зможе ходити, потрібні гроші на реабілітацію

 

8-річний Девід Куруца із міста Ковель на Волині потребує допомоги на лікування ДЦП. Якщо хлопчик проходитиме в рік по 3 курси реабілітації в трускавецькій клiнiцi ім. Козявкiна, то зможе ходити. Разом із проживанням один курс обходиться в майже 12 тис. грн. У матері на руках Девід і його брат-близнюк, для неї ця сума не підйомна.

"Девід і Даніїл народилися в 6,5 місяців, бо в плодів виявили кисневе голодування. Існувала загроза, що замруть. Впродовж 1,5 місяців були на штучному диханні в реанімації. Чоловіку такі діти були не потрібні. Наполягав, щоб я від них відмовилася, бо буду ними займатися сама. Так і сталося. Я залишилася з дітьми. Даніїл почав сам дихати, а з Девідом були проблеми, бо легені були слабкі. Задихався і синів. В 1,5 року йому поставили діагноз ДЦП. Як не важко, але я намагаюся проходити з дитиною курси реабілітації. Даніїл ходить до школи", - розповіла Gazeta.ua мати Інна Крошка.

Всі ці роки жінка займається лікуванням і реабілітацією Девіда. Хлопчик навчився перевертатися на живіт, сидіти, повзати. А тепер пробує ходити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2-річній Діані Дуженко терміново потрібно оперувати ваду серця

"Ми досягли великих результатів, кажуть лікарі. Стає повністю на стопи і проходить півсотню метрів. Може недовго постояти без сторонньої допомоги. 19 жовтня маємо знову їхати в клініку Казявкіна. Востаннє ми були там у кінці травня. Там Девід проходить масажі, фізкультуру, рефлексну і мануальну терапію, заняття на різних тренажерах для рук і ніг. Після останнього разу ручки і ніжки ще більш розслабилися. Девід став комунікабельний, активніший, більше грається, тримає рівніше спину. В нас немає за що поїхати до Трускавця. Тому прошу допомоги в людей", - сказала Інна.

Реквізити для допомоги:

картка Приватбанку - 5168 7553 3210 1001 (Крошка Iнна Володимирiвна), тел.: (095) 335-12-70.

Зараз ви читаєте новину «Девід Куруца з ДЦП зможе ходити, потрібні гроші на реабілітацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути