вівторок, 08 березня 2016 09:56

Держсекретар США вимагає звільнення Надії Савченко

Держсекретар США вимагає звільнення Надії Савченко

Держсекретар США Джон Керрі виступив із різкою критикою Росії. Він заявив, що ця держава демонструє зневагу до міжнародних стандартів та мінських угод.

Від імені Сполучених Штатів Джон Керрі виступив із різкою критикою влади Росії, яка нехтує міжнародними законодавством та нормами і вже 20 місяців утримує в полоні українську льотчицю та нардепа Надію Савченко. Керрі закликав негайно звільнити Надію.

"Я глибоко стурбований станом здоров'я і самопочуття української льотчиці і народного депутата Надії Савченко, яка з п'ятниці відмовилася від їжі та води на знак протесту проти її подальшого утримання під вартою Російською Федерацією. Протягом 20 місяців, відколи вона була захоплена на Сході України і утримується в Росії, Надія Савченко, як повідомляється, перенесла допити, одиночне ув'язнення і примусову "психіатричну експертизу". Випробування над нею та продовження утримання у в'язниці демонструють зневагу до міжнародних стандартів, а також зневагу Росії до зобов'язань за мінськими договорами. Сполучені Штати в черговий раз закликають Росію негайно звільнити Надію Савченко і повернути її до України", - ідеться в заяві Джона Керрі, передає ТСН.

Нагадаємо,раніше Gazeta.ua повідомляла, що сьогодні до Надії Савченко виїде група українських лікарів, які мають іі оглянути і надати допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Держсекретар США вимагає звільнення Надії Савченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути