понеділок, 12 жовтня 2015 23:48

Держдеп вважає вибори у Білорусі недемократичними

Держдеп вважає вибори у Білорусі недемократичними
Фото: espreso.tv

Офіційний Вашингтон назвав президентські вибори, проведені в неділю в Білорусі, несумісними з міжнародними нормами та демократичними процесами.

Про це йдеться в оприлюдненій у понеділок Державним департаментом США офіційній заяві, передає Укрінформ.

"Сполучені Штати вітають мирне проведення 11 жовтня президентських виборів у Білорусі. Тим не менше, ми розчаровані, що вони не відповідали міжнародним зобов'язанням та прихильності Білорусі провести вільні та справедливі вибори", - зазначається в документі.

Звіти спостережних місій БДІПЛ ОБСЄ та Парламентської асамблеї "визначили серйозні проблеми з підрахунком голосів, складом територіальних та дільничних виборчих комісій, а також відсутністю фундаментальних реформ у неповноцінній правовій базі Білорусі, що регулює процес виборів".

У держдепі привітали участь опозиційних політичних партій і незалежних ЗМІ. Водночас, зазначили в Вашингтоні, "неможливість міжнародних та місцевих спостерігачів слідкувати за підрахунком голосів та майже повна відсутність опозиційних партій й незалежних представників у виборчих комісіях є несумісним з демократичними процесами й нормами".

Зараз ви читаєте новину «Держдеп вважає вибори у Білорусі недемократичними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути