понеділок, 20 лютого 2017 07:50

Депутат Ляшка розробив план зняття санкцій з Росії - ЗМІ

Депутат Ляшка розробив план зняття санкцій з Росії - ЗМІ

Народний депутат з фракції Радикальної партії Андрій Артеменко розробив концепцію укладення миру між Україною і Росією і зняття санкцій з Москви.

План був переданий раднику президента США Дональда Трампа Майкла Флінна незадовго до його відставки. Про це пише The New York Times.

Ініціатива передбачає виведення російських військ зі сходу України та проведення всеукраїнського референдуму, на який буде винесено питання про здачу Криму в оренду Росії на 50 або 100 років.

Також Артеменко нібито надав доказів корупційної діяльності президента України Петра Порошенка, які включали назви компаній і номери банківських переказів. На його думку, це повинно допомогти змістити Порошенка з посади і привести до влади в Києві новий уряд, не так вороже налаштований по відношенню до Росії.

"Багато назвуть мене російським агентом, американським агентом, агентом ЦРУ. Але як знайти рішення для наших країн, якщо ми не будемо розмовляти?" – сказав Артеменко нью-йоркському виданню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп щодо Росії: "Навіщо комусь санкції"

У підготовці плану зняття санкцій з Росії та його передачу в Білий дім брали участь Майкл Коен (особистий адвокат Трампа, одружений на українці) і Фелікс Сатер (американський бізнесмен російського походження, колишній радник Трампа).

На початку лютого Коен залишив пакет з "планом Артеменко" в кабінеті Флінна. Однак радник не встиг з ним ознайомитися, оскільки на вимогу президента змушений був подати у відставку, пише The New York Times.

Посол України в США Валерій Чалий у коментарі газеті заявив, що Артеменко неуповноважений представляти альтернативні плани мирного врегулювання від імені держави. Можливість проведення референдуму про передачу Криму в оренду він назвав грубим порушенням Конституції України.

Радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн залишив займану ним посаду. Раніше Міністерство юстиції США попередило адміністрацію Трампа, що Флінн ввів в оману посадових осіб адміністрації щодо його комунікацій з російським послом і що він є "потенційно уразливий для шантажу з боку Росії".

Виконувати його обов'язки тимчасово доручено ще одного генерала у відставці - Киту Келлоггу.

Зараз ви читаєте новину «Депутат Ляшка розробив план зняття санкцій з Росії - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути