середа, 01 липня 2015 14:37

Справа Бузини: Медведько ще тиждень сидітиме за ґратами
9

Фото: Геннадій Гнип

Ще тиждень підозрюваний в убивстві журналіста Олеся Бузини активіст об'єднання націоналістів "С-14" Андрій Медведько перебуватиме в слідчому ізоляторі. 30 червня Апеляційний суд міста Києва переніс засідання щодо апеляції на запобіжний захід на 6 липня. Другого підозрюваного - київського громадського активіста Дениса Поліщука випустили під заставу 5 млн. грн. 23 червня.

Підозрювані стверджують, що на час убивства були в АТО і мають свідків, імена яких поки що не розкривають.

"Слава Україні-Героям слава!"- вигукують в коридорі суду, коли в залу заводять Андрія Медведька. Міліціонери, які його супроводжують одягнені в захисні шоломи, бронежилети та наколінники.

Ще 30 міліціонерів у таких же обладунках та 30 у звичайній формі чергують під будівлею. Під воротами з прапорами "Правого сектору" пікетують два десятки активістів. Після години стояння в задушливому коридорі людей пускають в залу суду. Близько 50 осіб - друзі, родичі та журналісти ледь вміщуються. Слухають стоячи. Дівчина Медведька Анастасія Ярова передає за грати одяг - вишивану сорочку та шорти. Андрій одразу перевдягається у вишиванку.

"Добре, хоч синці зійшли. Минулого разу був побитий", - обговорюють дівчата.

"Я сиджу під вартою з незрозумілих причин. Ще один тиждень мого життя пройде за гратами", - зітхає Медведько. - "До працівників ізолятору у мене претензії нема. Сиджу не один. Спочатку був з уголовниками, а потім мене перевели у камеру до співробітників міліції".

Підозрюваний каже, що у міліції недостатньо доказів, тому намагаються затягти справу і потримати його якомога довше.

"З міліції до мене постійно приходять два якихось чоловіка. Вони абсолютно без будь-яких процедур, без адвокатів, проводять допит. Називають мене винним. Кажуть: "Ти навєрно, хотів війти в історію, хотів прославитись". Несуть усякий брєд. Називають чоловіка, який вніс внесок, замовником. Не сильно відрізняються від міністра Авакова, який назвав мене винним ще до того, як мені пред'явили підозру. Треба була сенсація, можливо, хотіли закрити справу" - розповідає Медведько.

"Де ви були на час злочину?" - запитують журналісти. "Я маюсь порадитися спочатку зі своїм командиром, тому що частина, в якій я служив, секретна. Я був у зоні АТО. Є люди, які можуть це підтвердити", - каже ув'язнений.

"Андрій, тримайся", - каже мати й потискає синові руку. Друзі теж приєднуються. Медведько цілує свою дівчину.

"Виходьте, у нас наступне засідання" - виганяє всіх із зали конвой.

Зараз ви читаєте новину «Справа Бузини: Медведько ще тиждень сидітиме за ґратами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути