середа, 07 травня 2014 16:49

Аби захистити Україну на північно-східному кордоні, авіаційні підрозділи пропонують розміщувати в Конотопі

Аби захистити Україну на північно-східному кордоні, авіаційні підрозділи пропонують розміщувати в Конотопі
ye.ua

Днями секретар міської ради Конотопа Тарас Омельченко та депутати Конотопської міської ради звернулися до виконувача обов'язків Президента України, Верховної ради та Міністерства оборони.

Автори письмового звернення пропонують розглянути можливість використання льотної інфраструктури Конотопа, де могли б розташовуватись авіаційні підрозділи Збройних Сил України, "враховуючи стратегічне розташування міста Конотоп".

Як йдеться у листі, в Конотопі зберігся військовий аеродромний комплекс, який можна використати як місце базування авіаційних частин.

"Розташування поряд діючого авіаремонтного підприємства, інженерної частини, наявність відповідних транспортних і енергетичних комунікацій дають змогу у найкоротший термін вирішити задачі забезпечення оборони Північно-Східного регіону України та діяльності Прикордонної служби".

Якщо відповідне рішення буде прийняте, спільними зусиллями місцевих небайдужих людей та Міністерства оборони вдасться відновити ефективну діяльність, яка б допомогла захистити країну, впевнені автори звернення.

"У разі прийняття позитивного рішення ми будемо ще більш готові захищати Україну. А стратегічне розташування Конотопа для захисту держави безумовно піде тільки на користь. Використання льотної інфраструктури Конотопа допоможе як підняти престиж міста, так і забезпечити людей новими робочими місцями", - коментує секретар міської ради Тарас Омельченко.

"Якщо авіаційні частини розміщуватимуться в Конотопі, багато колишніх авіаторів готові будуть поновити свою службу в лавах армії України і захищати державу", - підтверджує офіцер Збройних Сил України, завідувач конотопським Музеєм авіації Микола Ганзя.

"Раніше в Конотопі розміщувалося набагато більше військових, ніж є зараз. У 2002-2005 роках наші військові частини поступово розформовували. Але я впевнений: багато військових зараз готові повернутися і передавати свій досвід молодим авіаторам. У Конотопі збережений аеродром, територія якого не передана у приватну власність, а належить місту. Збереглася і залізнична гілка, яка веде до аеродрому. Це очевидно: використовувати вже наявний аеродром дешевше, ніж будувати новий. Злітно-посадкова смуга аеродрому може приймати всі типи військової авіації, які знаходяться на озброєнні Збройних Сил України. Авіаційна частина може прикривати з повітря стратегічно важливі мости через річку Сейм, прикривати місто і обороняти північно-східні кордони України. Збережені у нас і стратегічні підприємства оборонного комплексу. Зокрема, єдиний в Україні завод, на якому ремонтують гвинтокрили. Найголовніше те, що конотопчани готові захищати країну, треба в цьому лише посприяти".

Конотоп - це північно-східний форпост нашої столиці, додає Микола Миколайович.

"Більше того: наше місто було засноване якраз як форпост, який оберігав Україну від постійних зазіхань сусідньої держави Росії. Відновити потенціал міста в умовах війни як ніколи важливо".

Зараз ви читаєте новину «Аби захистити Україну на північно-східному кордоні, авіаційні підрозділи пропонують розміщувати в Конотопі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути