вівторок, 21 жовтня 2014 16:39

Чому для європейського іміджу України кінний спорт є важливим" - Онищенко
1

Спорт на національному рівні для кожної держави є її візитною карткою в контексті міжнародного позиціювання. І варто наголосити, що це позиціювання не тільки в контексті спорту, а також і бізнесу, культури і навіть політики.

Хоча деякі види спорту в Україні "нові", та у світі вони мають багатовікову історію, зокрема, йдеться про кінний спорт. На перший погляд, не дуже знаний у нас вид спорту.

Насправді в Україні з 1991 року працює Федерація кінного спорту України. Перша декада існування Федерації пройшла багато випробувань на шляху свого удосконалення та підняття ефективної діяльності.І вже у 2002 році президентом Федерації кінного спорту було обрано Онищенка Олександра Романовича. І з цього періоду у хронології діяльності Федерації настає цілком новий етап, за який вона виходить на міжнародний рівень. Саме Олександр Онищенко сформував перший склад Національної збірної України з кінного спорту, і вперше за всю історію своєї незалежності Україна отримала путівку на Олімпійські ігри 2008, які проходили в м. Гонконг (Китай). За українську збірну виступив і сам Онищенко. За результатом виступу української збірної у Гонконгзі, команда посіла 12 місце, що для української кінної спільноти було великим досягненням. У 2012 році Онищенко взяв участь в літніх Олімпійських іграх в Лондоні у змаганнях з кінного спорту.

Протягом діяльності Олександра Онищенка на посаді президента Федерації – 2002-2013 рр., Федерація почала динамічно розвиватися і досягнула свого апогею розвитку, який за його активної діяльності триває і дотепер. "Кінний спорт – це сміливість, подолання перешкод, націленість на результат. Це своєрідний лакмусовий папірець для визначення сили волі, наполегливості. Саме ці якості, до речі, необхідні й у бізнесі, політиці" - стверджує Олександр Онищенко.

Кінний спорт, попри необхідні значні фінансові асигнування, вимагає також цивілізаційного та культурного підходу. Нація, яка робить свій внесок у розвиток кінного спорту вказує на свою високу культуру. Важливо, що усі кроки у популяризації та розвитку кінного спорту в Україні націлені не тільки на те, щоб сприяти її іміджу на міжнародній арені але, одночасно, стати українцям сильнішими, витривалішими. "Імідж країни завжди пов'язаний із реальними справами конкретних людей. Кожен із нас щодня своїми вчинками його формує" - додає Олександр Романович.

Саме з розвитком дитячого кінного спорту фахівці пов'язують розвиток цього виду спорту. Від того наскільки кіно-спортивні комплекси приділятимуть увагу дітям залежать подальші успіхи українців у кінному спорті. А це – питання державної площини. Для світової спільноти культура спорту є синонімом здоров'я, витривалості, прагнення завжди показати кращі результати в усьому. Для європейського іміджу України це надто важливо. Для здоров'я нації – також. І особливо тепер.

Зараз ви читаєте новину «Чому для європейського іміджу України кінний спорт є важливим" - Онищенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути