вівторок, 15 вересня 2009 11:14

Чоловіки за все життя закохуються частіше, ніж жінки

Чоловіки за все життя закохуються частіше, ніж жінки

Скільки разів можна закохуватися? На жаль, справжнє кохання жінки відчувають усього лише раз в житті. Тоді як чоловіки знаходяться в більш виграшному положенні. Як з"ясували учені, за своє життя вони можуть закохатися в 5-8 представниць жіночої статі.

Справжнє кохання приходить лише раз, а все інше - лише сексуальний потяг або банальна прихильність. Причому статева приналежність грає важливу роль. У чоловіків на генному рівні закладена потреба народити якомога більше потомства. Тоді як у жінок основною метою є виховання дітей. Саме цим і пояснюється бажання жінки завести і зберегти сім"ю.

Перша фаза закоханості спричиняє за собою вироблення особливих хімічних сполук. Вони формуються в мозку і зосереджуються в нейронах. Після цього активуються такі відділи головного мозку, як мигдалина, таламус, гіпоталамус і гіпокампус. Ці ділянки відповідають за емоції людини. Простіше кажучи, закохана людина не здатна ні про що думати, окрім як про об"єкт обожнювання.

Дослідники не вперше намагаються зрозуміти природу закоханості. Так, раніше фахівець Національного автономного університету Мексики Хеорхіна Монтемайор Флорес виявила, що навіть найромантичніші і найсильніші почуття не можуть тривати у чоловіків більше чотирьох років. І причина полягає саме в генах, які вимагають максимального розмноження.

Проте американські учені все ж таки наполягають, що справжнє кохання дійсно вічне. Дослідження мозку пар, які давно перебувають у шлюбі, за даними експертів, показали присутність елементів зрілої закоханості, що дозволяють насолоджуватися тим, що в дослідженнях названо "інтенсивним партнерством і сексуальною активністю". Такі пари дослідники прозвали "лебедями", повідомляє Kleo.ru.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіки за все життя закохуються частіше, ніж жінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути