вівторок, 17 березня 2009 10:08

Чоловік, який наказав своєму собаці загризти людину, відсидить 9 років

Чоловік, який наказав своєму собаці загризти людину, відсидить 9 років

Безпрецедентний випадок стався в Дніпропетровську. Суд засудив до дев"яти років ув"язнення господаря кавказької вівчарки, яка до смерті загризла близького знайомого підсудного.

За словами заступника начальника департаменту зв"язків з громадськістю МВС України Геннадія Гребнєва, це перший випадок у країні, коли тюремний термін отримує господар пса, що покусав людину.

Як розповіли в райпрокуратурі, все розпочалося досить банально. Між дружинами двох товаришів - Сергія і Костянтина, які раніше вели задушевні бесіди, пробігла чорна кішка. Жінки почали скандалити і з"ясовувати стосунки. Пристрасті настільки розпалилися, що справа деколи доходила і до бійок.

Ситуація різко змінилася в один з вечорів. Сімейства зустрілися недалеко від своїх будинків, і жінки знову не утрималися від "бою". В результаті одна з них залишилася без золотого ланцюжка. А вже увечері "на розбірки" пішли чоловіки.

Костянтин прийшов до Сергія з товаришем і приніс розірваний ланцюжок. Говорили довго, а закінчилося тим, що господар будинку випустив з вольєру улюблений собаку - величезного "кавказця" на прізвисько Хасан - і нацькував на гостей.

За командою кавказька вівчарка на клапті розірвала "кривдника господаря" і його друга. Сергій же навіть не спробував відтягнути собаку, не кажучи про те, щоб викликати рятувальників. Замість цього він холоднокровно спостерігав за озвірілою собакою.

Пізніше на суді свідки цієї жахливої сцени розповіли, що Сергій лише кинув: "Ну що, дорозбиралися?" і пішов у будинок, залишивши Хасана наодинці з його жертвами. В результаті Костянтин від рваних ран і втрати крові помер на місці, а його друга відкачували лікарі швидкої. Господаря пса затримали того ж дня.

У прокуратурі кажуть, що слідство велося близько року. Господар "кавказця" все заперечував, кажучи, що собака сам накинувся на його товариша. Проте свідки заявили інше. Мало того, встановлено, що кілька років тому Сергій вже використав свого Хасана для того, щоб розібратися з сусідом, з яким посварився. Тоді справі не дали ходу.

"Сам собака кидатися не буде. Його можуть тільки нацькувати", - говорить кінолог Марія Варнавська. Вона вважає, що в цьому випадку не правим був саме господар.

Подібні випадки для України не рідкість. Проте покарати господарів таких тварин майже не можливо. Найчастіше подібні випадки вирішують на місці чи платять незначні штрафи.

У законодавстві чіткого покарання господаря небезпечного собаки не визначено. Тому зі своїми чотирилапими друзями вони спокійно почуваються скрізь, навіть у людних місцях.

За матеріалами Сегодня, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Чоловік, який наказав своєму собаці загризти людину, відсидить 9 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути