середа, 21 вересня 2011 15:36

Цього року найвигідніше народжувати у грудні

Цього року найвигідніше народжувати у грудні

Прожитковий мінімум зросте цього року ще в два рази: із 1 жовтня він буде 934 гривні, а потім із 1 грудня - 953 гривні. Відповідно до цього зростуть виплати основним соціальним групам.

Для дітей віком до 6 років виплата збільшиться до 853 гривень у жовтні та 870 гривень у грудні. Для дітей віком до 18 років - до 1022 і 1042 гривень відповідно. Працездатні  малозабезпечені особи отримають 985 гривень, а згодом - 1004 гривні. Для осіб, які втратили працездатність, будуть виплачувати 784 гривні в жовтні і 800 гривень у грудні.

Найбільше виплат отримають матері, які народять дітей після першого жовтня та першого грудня. Нововведенням є те, що вперше одноразові допомоги при народженні дитини не є сталими, як було до того. А зростатимуть разом із підвищенням прожиткового мінімуму.

"На першу дитину виплачується сума кратна 30-ти прожитковим мінімумам. На другу - 60-ти. На третю - 120-м прожитковим мінімумам, - роз'яснює Леся Дронь із управління соцзахисту Львівської міської ради. -  Щоб дізнатись, скільки ви отримаєте на  першу дитину, яка народиться у вас після 1 жовтня, множите 30 на 934, а якщо народиться у грудні, 30 на 953. Тобто це буде 28 020 гривень у жовтні і 28 590 у грудні".

Отже, дітям, старшим на два місяці, перепаде приблизно на 500 гривень більше.

Нагадуємо, одноразова допомога при народженні дитини виплачується в розмірі десятикратного прожиткового мінімуму. Решта суми протягом 24 місяців на першу дитину, 48 місяців - на другу, протягом 72-х місяців на кожну наступну дитину.

Зараз ви читаєте новину «Цього року найвигідніше народжувати у грудні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути