четвер, 05 січня 2017 10:35

Читачі Gazeta.ua допомогли трьом хворим дітям

На сайті Gazeta.ua в розділі "Допомога" діє благодійний проект спільно з фондом "Серце на долоні". Завдяки читачам сайту та волонтерам вдалося зібрати гроші на лікування важкохворих дітей. У грудні читачі допомогли ще трьом дітям. Їх оперували в столичному Інституті серця.

Олег Залужний

 

7-річний Олег з міста Славута Хмельницької області мав вроджену ваду серця - підаортальний дефект міжшлуночкової перегородки. Йому зібрали 101 тис. грн на оклюдер і зробили операцію. Батьки ще мають 3-річну дочку Уляну, яка народилася із глибокою затримкою психомовленнєвого розвитку, епілептичним синдромом і з грубими структурними змінами головного мозку. Коштів, які отримує родина, ледве вистачає на життя та лікування, і то не завжди. Вона не могла сама назбирати суму для придбання оклюдера.

Микола Полігач

 

11-річний Микола із села Кононівка Драбівського району Черкаської області мав отвір у серці. Це вроджена вада серця, коли відкрита артеріальна протока. Хлопчику закрили її оклюдером за 60 тис. грн. Батько працює комірником, мати - санітаркою в фельдшерському пункті на півставки. Самостійно оплатити серцевий імплантат для сина сім'я не в змозі.

"Раніше лікарі казали, що протока в Миколки має зарости, але дива не сталося. Після хоч якогось навантаження в нього з'являється аритмія, він дуже стомлюється. Просимо допомоги у всіх небайдужих людей, хто має хоч якусь можлівість", - каже мати хлопчика, Надія Аврамівна.

Назар Мандзюк

 

14-річний Назар із села Голосків Кам'янець-Подільського району Хмельницької області мав вторинний дефект міжпередсердної перегородки. Врятував йому життя оклюдер, вартість якого 86 884 грн.

"Хвороба заважає сину жити повноцінно. Навіть за невеликого навантаження йому болить серце і з'являється задуха. Про футбол чи катання на велосипеді Назар может тільки мріяти, - каже мама хлопчика, Наталія Іванівна. - Матеріальний стан нашої родини важкий. Я безробітна, виховую двох діточок, стою на обліку в районному центрі зайнятості. Чоловік працює неофіційно. Цих коштів ледве вистачає на прожиття. Допоможіть мені чим можете, я буду вам дуже вдячна за найменшу допомогу в лікуванні мого синочка. Я хочу, щоб моя дитина росла здорова".

Зараз ви читаєте новину «Читачі Gazeta.ua допомогли трьом хворим дітям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути