вівторок, 21 лютого 2017 08:45

Чиновники знищують дитячу школу олімпійського резерву

Чиновники знищують дитячу школу олімпійського резерву
фото: nikpravda.com.uа

Миколаївська обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з веслування на байдарках та каное може зникнути.

2014 року влада скасувала централізоване бюджетне фінансування спортшкіл і передала його місцевим громадам. Але "забули" передати податки, надходження від яких могли б піти на фінансування закладу. Школа олімпійського резерву стала тягарем і не потрапила до програми обласного бюджету.

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов два роки тому зазначив, що збереження системи дитячо-юнацького спорту в країні є ключовим пріоритетом роботи.

"Для забезпечення функціонування дитячо-юнацьких спортивних шкіл після втрати фінансування від Фонду соціального страхування Міністерство поставило завдання обласним державним адміністраціям взяти під контроль переведення цих шкіл на фінансування з місцевих бюджетів", - сказав міністр.

За цей час через відсутність фінансування закрилися відділення школи веслування у Южноукраїнську та Баштанці. Тепер у Первомайську може зникнути останнє відділення закладу, в якому займаються понад 60 дітей. Загалом у СДЮСШОР тренуються близько 200 дітей.

Кошторис СДЮСШОР на 2017 рік становить 1 900 000 тис. грн.

Директор обласної спортшколи Марина Пришутова два роки оббиває пороги міської влади, облдержадміністрації та обласної ради з проханням взяти заклад на баланс. Але потрапила у чиновницьку круговерть. Питання або "вивчається", або перенаправляється з кабінету в кабінет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній футболіст "Динамо" працюватиме вчителем фізкультури

СДЮСШОР - спортивний заклад з історією, авторитетом, традиціями, методиками. Його мають фінансувати з обласного бюджету, причому з урахуванням необхідності у відновленні філій, які змушені були в останні роки припинити діяльність.

Тоді це буде відповідно до чинного законодавства, зокрема Положення про дитячо-юнацьку спортивну школу, затвердженого постановою Кабінету міністрів від 5 травня 2008 року N998, постанови уряду від 31 березня 2015 року N254 і від 30 березня 2016 року N 248.

Миколаївська обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з веслування на байдарках та каное підготувала сотні висококласних спортсменів.

Зараз ви читаєте новину «Чиновники знищують дитячу школу олімпійського резерву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути