вівторок, 20 квітня 2010 11:25

Чиновника, який отримав рекордний хабар, відпустили на волю

Чиновника, який отримав рекордний хабар, відпустили на волю

Слідчі прокуратури відпустили на волю екс-голову Броварської райдержадміністрації Київської області Миколу Діденка, якого раніше було спіймано на хабарі в 11 млн. гривень

Про це заявив віце-прем"єр-міністр Володимир Сівкович. Чиновник дорікнув Генеральній прокуратурі, яка "за останні декілька місяців відпустила сімох найрезонансніших хабарників".

"Це або халатність, або злочин. І така "стабільність" Генпрокуратури мене як віце-прем"єра не задовольняє", — зазначив він і привів у приклад кримінальну справу проти Миколи Діденка, яку нібито недавно було закрито.

У Генеральній прокуратурі критику міністра не прийняли. Як з"ясувалося, скандальний чиновник справді знаходиться на волі, але під підпискою про невиїзд. Такий запобіжний захід вибрав суд. Слідчі не закривали проти нього кримінальну справу.

"На сьогоднішній день у цій справі складається звинувачувальний вирок, і найближчим часом її буде направлено до суду", повідомляє "Дело".

Нагадаємо, голову Броварської райдержадміністрації Миколу Діденка було затримано у грудні 2008 року співробітниками Управління по боротьбі з організованою злочинністю при отриманні "першого траншу" хабара в 11 млн. грн. за оформлення документації про виділення 36 і 40 га землі під будівництво коттеджного селища. Усього чиновники планували отримати хабар у розмірі $42 млн., повідомляли раніше в міліції. Це абсолютний рекорд зафіксованого хабара в країні.

Зараз ви читаєте новину «Чиновника, який отримав рекордний хабар, відпустили на волю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути