субота, 04 серпня 2012 15:09

Ціни і зарплата хвилюють українців більше, ніж питання демократії

Ціни і зарплата хвилюють українців більше, ніж питання демократії

У списку актуальних тем, які найбільше хвилюють українців, економічні проблеми залишаються на першому місці, пише "Інтерфакс" з посиланням на "ZN.UA". Видання використало дані дослідження соціологічної служби Центру Разумкова.

Згідно з дослідженням, розвитком демократії в суспільстві, забезпеченням прав і свобод людини стурбовані трохи більше 10% громадян.

На перші місця серед найбільш актуальних для людей тим вийшли подолання безробіття (за це висловилися 59,3% опитаних), подолання кризи в економіці, економічне зростання (51,8%), підвищення загального рівня зарплат, пенсій, стипендій (51,5% ), зниження цін (43,3%), соціальний захист малозабезпечених (40,5%), поліпшення медичного обслуговування (40%) і боротьба з корупцією (39%).

А ось за припинення політичних репресій, свободу для лідерів опозиції висловилися всього 18,6% респондентів, за реформу правоохоронної системи, за справедливе правосуддя -18,6% респондентів, за розвиток демократії в суспільстві, можливість для людей впливати на владу - всього 13, 2%. Забезпечення прав і свобод людини - свободи слова, мітингів вважають актуальним всього 10,2% опитаних.

"Як і в останні роки, найбільш важливими для людей продовжують бути економічні проблеми, також серед самих головних - боротьба з корупцією та медичне забезпечення. Це три блоки проблем, які вже тривалий час в тій чи іншій мірі є найважливішими для українців", - прокоментував цифри директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко.

Видання не привело параметри опитування та період, коли він проводився.

Зараз ви читаєте новину «Ціни і зарплата хвилюють українців більше, ніж питання демократії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути