пʼятниця, 28 жовтня 2022 17:01

Чи буде опалення за планом – у Мінрегіону відповіли

Чи буде опалення за планом – у Мінрегіону відповіли
Станом на сьогодні, 28 жовтня, в Україні вже ввімкнули опалення на більш ніж 9,2 тис. об'єктах соціальної інфраструктури у 21 області та Києві. Фото: pixabay.com

Станом на сьогодні, 28 жовтня, в Україні вже ввімкнули опалення на більш ніж 9,2 тис. об'єктах соціальної інфраструктури у 21 області й Києві.

Також тепло є у 19 тис. житлових будинків у столиці й 16 регіонах. Насамперед опалення подають до лікарень, дитсадків і шкіл. Багатоквартирні будинки під'єднують до теплопостачання з огляду на погодні умови в тому чи іншому регіоні, заявив міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов. Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад і територій.

"У регіонах триває планове під'єднання до опалення, без змін і перенесень. Також працюємо над різними варіантами для створення стратегічних резервів, щоб оперативно реагувати на виклики й проблемні питання, які можуть виникати з теплом, електрикою та водопостачанням внаслідок ворожих атак", – заявив Чернишов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пройдемо цю темряву" – Зеленський записав коротке відео

Додав, що українці цієї зими мають бути з теплом і світлом.

"Сьогодні командна робота як ніколи важлива й дає результат", – наголосив він.

Міністр закликав українців максимально економити споживання електроенергії, насамперед у пікові години. Від цього залежить, як швидко енергетики й комунальники зможуть повернути електроенергію в постраждалі населені пункти. Адже за період з 10 до 28 жовтня через ворожі атаки вражено понад 500 об'єктів, з яких понад 40 – це об'єкти енергетичної сфери.

Через російські атаки на енергоінфраструктуру України доведеться додатково обмежувати економічну активність узимку. Дефіцит може охопити 15% споживачів. Про це йдеться в "Інфляційному звіті" Національного банку України за жовтень.

Обмеження стосується як домогосподарств, так і підприємств, зокрема енергомістких.

У звіті зазначили, що запаси газу й вугілля будуть на мінімально достатньому рівні на початок опалювального сезону. Це з урахуванням стрімкішого скорочення споживання, ніж видобутку, та очікуваного імпорту, зокрема зі Сполучених Штатів.

Зараз ви читаєте новину «Чи буде опалення за планом – у Мінрегіону відповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути