понеділок, 31 жовтня 2011 12:48

Через 12 років дві родини дізнались, що їхніх дітей переплутали при народженні

Через 12 років дві родини дізнались, що їхніх дітей переплутали при народженні

Пологовий будинок міста Копейська Челябінської області виплатить по 3 мільйони рублів двом сім'ям, чиїх дочок переплутали при народженні. Таке рішення виніс сьогодні суд. Правда, ні лікарі, ні акушерка кримінального покарання вже не понесуть - термін давності у справі закінчився. Батьки дізналися, що виховують не своїх дітей, через 12 років.

Як зазначив представник суду, субсидіарну відповідальність за сплату компенсації потерпілим разом з пологовим будинком несе адміністрація Копейська. Це означає, що, якщо в пологового будинку не вистачить грошей, то компенсація повинна бути виплачена з міського бюджету.

Про лікарську помилку сім'ї Бєляєва та Іскандерових дізнались випадково. Бєляєва розлучилася з чоловіком і подала на аліменти. Однак чоловік відмовився їх платити, заявивши, що дочка не його. Жінка, намагаючись довести свою вірність, зажадала генетичної експертизи, яка показала, що вона та її чоловік взагалі не є біологічними батьками дівчинки.

Тоді жінка звернулася в прокуратуру і до слідчих, які встановили, що дітей дійсно переплутали - дочка Бєляєва потрапила в сім'ю Іскандерових, де її 12 років ростили як власну дитину.

Усі батьки пройшли генетичну експертизу, і факт помилки в пологовому будинку був встановлений. Звичайно, мінятись дітьми сім'ї не збираються. Сподіваються, що нинішня судова справа стане лікарям хорошим уроком.

Зараз ви читаєте новину «Через 12 років дві родини дізнались, що їхніх дітей переплутали при народженні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути