Ексклюзиви
четвер, 29 січня 2015 14:13

Через вибухи салютів діти переселенців плачуть і бояться розмовляти - одеські волонтери

Через вибухи салютів діти переселенців плачуть і бояться розмовляти - одеські волонтери
Фото: Gazeta.ua

Одеські волонтери створили реабілітаційну службу для осіб, що постраждали від війни. Близько 50 дипломованих спеціалістів надають безкоштовну психологічну допомогу всіх, хто цього потребує. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла координатор Катерина Реброва.

"В першу чергу, це такі кризові категорії: переселенці із зони АТО, Криму і Маріуполя, сім'ї воїнів АТО, яким потрібна підтримка, коли хтось із членів сім'ї йде на війну чи повертається, це це сім'ї, де вже є загиблі, це бійці АТО після поранень, це всі жителі нашого міста, які відчувають тривогу чи страх у зв'язку з ситуацією в Україні", - зазначила вона.

Психологи і психотерапевти працюють, як у місті, так і з людьми, що мешкають в області, а їх там близько 900 осіб.

"Працюємо з дітьми і сиротами-переселенцями. Вагітними, грудними малюками, інвалідами, дітками, хворими на аутизм, ДЦП та синдром Дауна. Всі вони дуже налякані. Не можуть спати, часто плачуть. Бояться салютів, вибухів, звуків петард. Дехто — не говорить", - додала Катерина.

Особливу увагу волонтери приділяють українським захисникам. Бійці все частіше звертаються за допомогою самостійно. Скаржаться на втрату зв'язку із сім'єю, дратівливість, стреси, депресії, жахливі спогади.

"Ми активно допомагаємо повернутися до нормально життя бійцям, що знаходять у санаторії "Одеса". Плануємо працювати і з пораненими "кіборгами", проте зараз ще є організаційні питання. Всіх нас об'єднує єдине бажання — допомогти", - наголосила координатор.

Організація відкрила диспетчерську службу, яка приймає дзвінки-звернення від громадян. Телефони служби: (093) 495 49 10; (066) 745 92 25; (068) 682 97 88.

Зараз ви читаєте новину «Через вибухи салютів діти переселенців плачуть і бояться розмовляти - одеські волонтери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути