понеділок, 25 вересня 2006 18:41

Чемпіонат з імітації шлюбних криків оленя проходить у Німеччині

Незвичайний спосіб привабити жінку винайшли німецькі чоловіки. Відтепер для того, щоб звернути на себе увагу, вони імітуватимуть звуки оленів у шлюбний період.

Вольфґанг Зандер - один із учасників чемпіонату з імітації щлюбних криків оленя. Щоб звук був природнім, він використовує бичачий ріг. Інші конкурсанти застосовують мушлі чи навіть музичні інструменти.

Як розповідають німецькі одинаки, людський голосовий апарат не в змозі самостійно відтворити ці незвичайні звуки, тому й застосовують найрізноманітніші підручні засоби.

- Горло людини завдовжки 20 см, тоді як горло королівського оленя має від 34 до 40 см. Тому нам потрібні інструменти, що посилюють голос. Наприклад, я користуюся рогом бика, - сказав Зандер.

Чемпіонат відбувається у Німеччині щороку. Цього разу у ньому взяли участь аж 9 учасників, які змагалися у 5 видах програми. Судді мали оцінювати лише звук, який імітують чоловіки, тому самих виконавців під час конкурсу вони не бачили. Дехто з глядачів розповідає, що враження від сурмачів дуже сильне, до того ж лише тут вони вперше дізналися, що ревіння оленя є шлюбним закликом. Організатори стверджують, що чемпіонат є дуже серйозним змаганням.

- Це дуже серйозний конкурс. У нас також відбувається чемпіонат Німеччини та чемпіонат Європи, отже необхідно багато працювати, для того, щоб отримати звання найкращого сурмача-імітатора, - сказав організатор конкурсу Ганс-Гюнтер Шерф.

Крім титулу, переможець отримує винагороду у 100 євро та кубок. Всі учасники намагаються відтворити крик саме червоного королівського оленя. Шлюбний сезон цієї тварини триває з серпня по жовтень. Під час нього самці голосно ревуть, роблять рогами мітки на деревах та іноді навіть б"ються між собою. Чим голосніше реве олень-самець, тим більше в нього шансів підкорити найзвабливішу самку в лісі, повідомляє "5 канал".

Зараз ви читаєте новину «Чемпіонат з імітації шлюбних криків оленя проходить у Німеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути