четвер, 19 травня 2016 22:33

"Це російські зайди захопили нашу територію на Донбасі",– на Полтавщині презентували книгу про ТПО
5

На Полтавщині презентували книгу про внутрішньо переміщених осіб із Донбасу та Криму

У Миргороді у міській бібліотеці для дорослих ім. Гурамішвілі презентували книгу "Нові сусіди". Історії.".

У книгу ввійшли історій тих людей, які були змушені покинути свою домівку в результаті анексії Криму та воєнний дій на сході держави і поселитися на території Полтавської області.

"Коли розпочалися ці страшні події і у наше місто приїхали люди, котрі шукали прихисток над головою. Їх тоді ще не називали внутрішньо переміщені особи. І виникало дуже багато проблем. Що тут сказати? Не готові ми були до того. Миргород – курортне місто, але не настільки має можливості , щоб прийняти усіх бажаючих. На сьогодні ми уже знаходимо якусь взаємодію, створили центр допомоги внутрішньо переміщеним особам, уже управління праці і соціального захисту більш підготовлене до того, щоб надавати допомогу цим особам",– пояснює заступник Миргородського міського голови Наталія Гирка.

Пояснює, на сьогоднішній день і міська влада, і уряд роблять все можливе, щоб по максимуму допомогти тим, хто переїхав на Полтавщину із зони бойових дій.

"На майдані сама перша палатка, котра була в сторону будинку Профспілок від сцени, це була палатка "Донецьк". А друга була палатка "Артемівськ". Із цих палат починався майдан. Майдан у Києві починався із Донбасу. І коли кажуть, що там самі сепаратисти і там усі проросійські, то це неправда,– розповідає фермер, волонтер, керівник волонтерського центру "Миргород-Допомога" Віктор Галич.

Говорить, коли у Донецьку розпочалися відомі події і заїздили із Ростова сотнями автобусів чужі люди, то це була просто агресія. Це російські зайди зайшли в Україну і захопили нашу територію на Донбасі. Це треба так оцінювати і ніяк більше. А Донбас був українським і таким й залишиться.

По закінченні презентації всі бажаючі змогли отримати у подарунок книгу "Нові сусіди. Історії".

Зараз ви читаєте новину «"Це російські зайди захопили нашу територію на Донбасі",– на Полтавщині презентували книгу про ТПО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути