четвер, 01 січня 2015 22:21

"Це найбільше визнання, коли прізвищем Бандери називають цілу націю" - Тягнибок
31

Фото: Ельдар Сарахман

1 січня 2015 року ВО "Свобода" та "Правий сектор" провели у Києві смолоскипний марш із нагоди 106-ї річниці від дня народження Провідника Організації Українських Націоналістів Степана Бандери. Гасло маршу: "За соціяльну і національну справедливість! Проти реваншу олігархів".

Збір учасників відбувся о 18:00 в парку Тараса Шевченка біля пам'ятника Кобзарю. Звідти марш пройшов центральними вулицями Богдана Хмельницького та Хрещатиком.

У заходів взяли участь народні депутати України Олег Тягнибок, Андрій Іллєнко, Ігор Мірошниченко та Андрій Мохник.

"Степан Бандера є героєм незалежно від того чи визнає його офіційно якась влада чи ні. Ті новітні герої "Небесної сотні" і герої, що воюють з Москвою на східному фронті - ведуть боротьбу під бандерівськими гаслами та ідеями. Бандера як герой створив цілу низку сучасних героїв, а офіційний статус значення не має. Навіть Росія називає Україну Бандерівщиною. Це найбільше визнання, коли прізвищем Бандери називають цілу націю - сказав лідер "Свободи" Олег Тягнибок

Всього у заході взяло участь близько п`яти тисяч людей. Закінчився марш урочистим вічем на Майдані Незалежності, де перед учасниками виступив ветеран Української повстанської армії.

Нагадаємо, що смолоскипний марш на честь дня народження Провідника ОУН Степана Бандери вже став традиційним – цьогоріч він відбувся в столиці удев'яте.

Зараз ви читаєте новину «"Це найбільше визнання, коли прізвищем Бандери називають цілу націю" - Тягнибок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути