понеділок, 17 листопада 2008 14:07

Бухгалтер два роки отримував зарплату на вигаданих осіб

У Чернігові бухгалтер бюджетної установи отримала 360 тисяч гривень зарплати на вигаданих осіб.

Як повідомили у прес-службі Контрольно-ревізійного управління у Чернігівській області, у ході документальної ревізії фінансово-господарської діяльності установи, яку КРУ в Чернігівській області провело за зверненням правоохоронних органів, встановлено ряд грубих порушень при нарахуванні та отриманні заробітної плати та соціальних виплат.

У повідомленні зазначається, що, знайшовши "слабкі місця" у програмному забезпеченні банку та скориставшись довірою свого керівництва, жінка на зарплатну картку отримувала гроші за вигаданих осіб.

Зокрема, ревізор з"ясував, що включивши у фінансові документи неправдиву інформацію, бухгалтер порушила п. 1 ст. 3 та п. 1 ст. 9 Закону Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні.

У підсумку в 2006-2008 роках на 14 чоловік було безпідставно відкрито особові зарплаті рахунку, проведені операції з нарахування і виплати заробітної плати та соціальних виплат. Протягом трьох років працівників банку жодного разу не насторожив той факт, що на магнітних носіях, згідно з даними яких банк нараховує гроші, значився один картковий рахунок. За цей час на рахунок надійшло 360 тисяч гривень.

Бухгалтер була викрита випадково: у банку в комп"ютері не відкрилася дискета. Дискету і повернули в установу, її зумів відкрити заступник головного бухгалтера і, вчитатися у зміст документа, який виявив порушення. Жінка не заперечувала свою провину, тому керівництво закладу змушене було повідомити про це у правоохоронні органи.

За матеріалами ревізії КРУ в Чернігівській області триває розслідування кримінальної справи, повідомляє Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Бухгалтер два роки отримував зарплату на вигаданих осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути