Ексклюзиви
середа, 03 червня 2015 14:25

Будівельники показали, як реконструюють кінотеатр "Жовтень"
17

Так зараз ззовні виглядає кінотеатр "Жовтень"
Фото: Оксана Худояр
Так тепер виглядає вхід до кінотеатру
Фойє кінотеатру на першому поверсі

У напівзруйнованому кінотеатрі "Жовтень", що на Подолі, розпочали відновлювальні роботи.

Будівельники КП "Житлоінвестбуд-УКБ" зараз оббивають пошкоджені конструкції.

"Все розчистили укріпили. Вивезли близько трьох з половиною тисяч кубометрів будівельного сміття, обгорілі рештки майна. Лиш утеплимо фасад. Закладемо нові системи пожежної безпеки, охорони, встановимо нову електрику, воду, систему кондиціонування. Зробимо розширені проходи для інвалідів, шляхи евакуації згідно з новими нормами. Кінозал "Гегемон" стягли балками. Наприкінці липня покриємо його", - каже В'ячеслав Непоп, депутат Київради, директор комунального підприємства "Житлоінвестбуд-УКБ".

Секретар Київради Олексій Рєзніков сьогодні проінспектував хід виконання робіт. З його слів, всього передбачається 50 млн грн на реконструкцію кінотеатру. Місто вже виділило 12 млн грн першого траншу.

"Це перші ластівки по фінансуванню. Місто візьме на себе цей тягар. Внесемо зміни до бюджету, щоб дофінансувати об'єкт цього року", - сказав Олексій Рєзніков.

Директор кінотеатру Людмила Горделадзе говорить, що задоволена ходом реконструкції.

"Спочатку думали проводити косметичний ремонт, але після детального огляду зрозуміли, що потрібна реконструкція. Обгорілу цеглу не можна залишати, фундамент застарів. Залишаться лише необгорілі крісла. Кінообладнання також будемо закуповувати нове. За свій кошт. Місто на це гроші не видає", - сказала Горделадзе.

Всі розміри кінотеатру залишаться, як були, обіцяють замовники будівництва. Людмила Горделадзе зауважила, що в приміщенні будуть проведені певні зміни: кафе буде на місці адмінкабінету, зліва від фойе, а на його місці обладнають конференц-залу.

"Ми собі намітили, що фестиваль "Молодість" кінотеатр "Жовтень" прийматиме повністю відновлений", - наголосила Людмила Горделадзе, поточнивши, що це станеться вже у жовтні цього року.

Додала, що нині на рахунках Благодійного фонду кінотеатру зібрано 46 тис. грн. Щоб закупити необхідне обладнання "Жовтню" потрібно 5 млн грн.

Станом на 1 червня виконано робіт на 980 тис 400 грн. Після реконструкції кінотеарт матиме: кінозал на 414 місць, кінозал на 198 місць, 4 відеозали на 22, 33, 45 та 49 місць. Конференц-зал, кафе, гардероб, два фойе, адміністративні, інженерні приміщення, та приміщення для охорони.

Зараз ви читаєте новину «Будівельники показали, як реконструюють кінотеатр "Жовтень"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути