вівторок, 09 лютого 2016 14:48

"БТРи, спецназ і прихильність президента" - чим у НАБУ збираються ловити корупціонерів
7

9 лютого вранці в Києві склав присягу керівний склад силового блоку Національного антикорупційного бюро. Базуватимуться у столичному управлінні НАБУ на вулиці Сурикова.

"Відповідно до закону про НАБУ передбачене створення у складі антикорупційного бюро спецпідрозділу, який у нас називається управління спецоперацій, і на нього покладатимуться певні основні функції", - каже Артем Ситник, голова НАБУ.

Автор: Андрій Жигайло
 

У складі підрозділу має бути 96 бійців. Їх функції: затримання підозрюваних, забезпечення безпеки учасників процесу розслідування та особиста охорона слідчих НАБУ і антикорупційної прокуратури.

Автор: Андрій Жигайло
 

Офіційно присягу складають особи керівного складу - це люди зі спеціальними званнями від лейтенанта до полковника. Забезпечені зброєю - автоматами Калашникова та пістолетами, спеціальним спорядженням та бронею.

Пересуватимуться на мікроавтобусах Ford, які спеціально закупили для них.

Автор: Андрій Жигайло
 

Також спецпідрозділ отримав три БТР-3 українського виробництва.

"Нас часто запитують, навіщо йому бронетехніка, я відповідаю, що повноцінний підрозділ спецоперацій повинен мати бронетехніку для того, щоб проводити тренування і певні затримання, і у нас вони вже були, в зоні АТО, і відповідно я не виключаю того, що такі затримання можуть бути там, і ми б хотіли проводити ці затримання абсолютно автономно", - пояснив Артем Ситник.

Автор: Андрій Жигайло
 

На присягу прибув президент Петро Порошенко. Вкотре пообіцяв повністю сприяти роботі антикорупційної служби.

"Тільки 2 місяці тому детективи Антикорупційного бюро зареєстрували в Єдиному реєстрі досудових розслідувань перші кримінальні правопорушення. Сьогодні вже розслідується понад 50 справ на загальну суму, що перевищує 1 млрд грн", - заявив Петро Порошенко.

Автор: Андрій Жигайло
 

Нагадаємо, НАБУ створили торік у квітні. Штат має налічувати 910 осіб. Зараз детективи вже розслідують справу міністра економіки Айвараса Абромавичуса та депутата Ігоря Кононенка.

Зараз ви читаєте новину «"БТРи, спецназ і прихильність президента" - чим у НАБУ збираються ловити корупціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути