понеділок, 20 червня 2011 14:52

Британські нудисти встановили світовий рекорд з групового купання

У неділю, 19 червня, британські нудисти встановили світовий рекорд, 400 осіб без плавок та купальників влаштували групове купання у морі на узбережжі Уельсу, повідомляє The Guardian.

За даними видання, учасники акції з'їхалися на пляж Россілі, що на півострові Говер з усієї Великобританії, а також з інших країн світу.

Автором ідеї виступила інтернет-редактор Елісон Пауелл, яка заявила, що все пройшло чудово, адже очікувалося всього 300 осіб, а приїхало на 100 більше. Та й пляж виявився дуже красивим. Його вибрали завдяки протяжності і віддаленості від цивілізації.

Тепер учасники акції чекають офіційного підтвердження від редакції книги рекордів Гіннесса.

Щоб домогтися фіксації свого рекорду, учасникам акції довелося увійти у воду по пояс і простояти там по 10 хвилин. Температура води того ранку сягала лише 12 градусів Цельсія. Але, хоча купальщики тремтіли від холоду, вони залишилися дуже задоволені.

За словами однієї з учасниць акції, 25-річної Ліззі Уайт, вона прилетіла в Уельс з Австралії через Бразилію. "Про що я думала? Але мене так розвеселило і підбадьорило - зірвати з себе одяг і пірнути у хвилі, навіть незважаючи на те, що вода виявилася набагато холодніше, ніж та, до якої я звикла", - каже дівчина.

29-річний Стів Ебселом зізнався, що йому було важко зважитися на участь у такій події, адже він ніколи не купався голяка. Але він теж не розчарувався. "Я дуже гордий тим, що допоміг встановити новий світовий рекорд. І буду про це розповідати своїм онукам", - заявив він.

А от 39-річна Сью Джонс вже брала участь у подібних акціях у Греції та Іспанії. Тому фотографію своєї пригоди в Уельсі вона викладе на Facebook.

Нудисти пірнули в море не тільки для розваги - своїми звільненими від будь-якого одягу тілами вони хотіли привернути увагу громадськості до проблем лікування раку і збирали гроші на Раковий центр імені Марії Кюрі, а також до фонду National Trust, розраховуючи отримати близько 5000 фунтів стерлінгів.

Нагадаємо, що 30 квітня та 1 травня у Національному парку Нуза (Куінсленді, Австралія), приблизно в 130 км на північ від Брісбена, відбулися Голі Олімпійські ігри, у яких взяли участь більше 500 жінок і чоловіків.

Зараз ви читаєте новину «Британські нудисти встановили світовий рекорд з групового купання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути