вівторок, 19 липня 2011 14:08

Британська лотерея розіграє дитину з пробірки

Британська лотерея розіграє дитину з пробірки

У Великобританії проведуть лотерею, де розіграють гроші на процедуру штучного запліднення. Ініціатором є Фонд з проблем безпліддя.

Переможці лотереї зможуть отримати гроші, необхідні для лікування від безпліддя в одній з елітних клінік країни. Лотерейні квитки будуть продаватися в будь-якому пункті продажу преси.

У грі запрошують взяти участь не тільки сімейні пари, а й одиноких людей, які бажають завести дитину, геїв і літніх. Якщо процедура екстракорпорального запліднення (ЕКЗ) не призведе до вагітності, переможцям запропонують більш складні методи боротьби з безпліддям. Серед додаткових опцій - операція, донорська яйцеклітина і сперма або ж сурогатна вагітність. Вибрати можна тільки один варіант.

Переможців на час процедур поселять в шикарному готелі, будуть возити на лікування у шикарному авто і подарують новий мобільний телефон. За словами голови фонду, яка сама пройшла через ЕКО, мета лотереї - подарувати надію людям, які марно намагаються завести дитину.

Незважаючи на те, що перший розіграш запланований на 30 липня, ЕКО-лотерея вже викликала шквал критики.

За словами противників ЕКО-лотереї, використовувати процедуру запліднення в якості призу неетично і абсолютно недоречно. Створення людського життя не має залежати від публічної лотереї, оскільки це принижує саму природу розмноження людини.

"Лотерея робить тривіальним те, що займає центральне місце в житті багатьох людей", - заявляють вони.

Як відомо, у Британії кожна сьома пара страждає від безпліддя, 40000 пацієнтів вже пройшли процедуру ЕКО, в результаті чого народилися 15 000 малюків.

Зараз ви читаєте новину «Британська лотерея розіграє дитину з пробірки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути