пʼятниця, 14 грудня 2012 03:55

Брати Капранови танцювали зі студентками в Інституті
22

Фото: Фото: Володимир Мукан

Вчора у Інституту філології Київського національного університету ім. Т. Шевченка провели Андріївські вечорниці.  У дзеркальному холі жовтого корпусу зібралося понад 100 осіб, серед них – викладачі, студенти та школярі початкових класів.

-Дівчата, сьогодні Андрія! Будемо ворожити! - говорить одна з ведучих студентка Тетяна Шаправська. Стоїть біля мікрофону із червоною квіткою у волоссі. Напроти  дівчини – глядачі та учасники заходу. Майже всі одягненні в українські вишиванки.

-Візьміть і нас до гурту, - вигукують хлопці. Підходять до ведучої.

-Візьмемо, але покажіть, на що ви здатні, - відповідає Тетяна. Дає їм канат.

Хлопці-філологи починають перетягувати його між собою. До них приєднується заступник директора інституту з навчально-методичної роботи та заочної форми навчання Валерій Чемес, а потім – і першокласники. Двоє дітей падають. Сміючись, підводяться і тягнуть за мотузку знову.

У кутку біля колонок розмовляють письменники та громадські діячі Віталій та Дмитро Капранови, поряд стоять заступник директора інституту з навчально-виховної роботи  Сергій Різник та депутат Верховної Ради Олесь Доній. Біля них пробігає дівчина із пшеницею у скляній мисці. У ній потрібно знайти жіночу каблучку. А потім відшукати її власницю.

- О, знайшов, - витягує золоте кільце Дмитро Дергач, викладач стилістики. За кілька хвилин веде за руку студентку,  власницю каблучки. Запрошує її до танцю під народну музику. Поряд танцюють й інші пари.

- Багато танцювало у джинсах і вишиванках. Але я не міг відвести очей від цієї дівчини у міні-спідниці та хлопця, що танцював навприсідки, - каже письменник  Андрій Кокотюха. Дарує кращим танцюристам свої книги.

До мікрофону виходять брати Капранови й під супровід банджо співають "Дніпропетровський реп". Потім танцюють зі студентками.

- День Андрія – це традиційне свято молоді. Цього дня молодь розважалася, жартувала, дівчата ворожили на судженого,  - каже Оксана Мацько, викладач кафедри сучасної української мови інституту. Вона із колегою Олесею Сидоренко та студентами 5-й рік поспіль організовує  Андріївські вечорниці в інституті. – Ми робимо це свято на основі українських традицій, але в сучасному форматі, умовно називаємо "джинси плюс вишиванка". Намагаємося влаштовувати різні конкурси та розваги, запрошуємо щоразу  популярних  людей.  Такий формат цікавий для студентів. Вони водночас весело проводять час і знайомляться з українськими традиціями. Першокурсники після вечорниць розуміють, що викладачі теж цікаві люди. Вони можуть брати участь у святі нарівні зі студентами – веселитися й танцювати.

Перед завершенням вечорниць  провели обряд калити. Спечену калиту підв'язали на мотузці до палиці. Хлопці мали підстрибнути до неї і вкусити. Того, хто не міг цього зробити, розмальовували чорнилом. Закінчився захід дискотекою під українську сучасну музику.

Зараз ви читаєте новину «Брати Капранови танцювали зі студентками в Інституті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути