Ексклюзиви
четвер, 11 серпня 2016 05:32

Брат затриманого ефесбешниками "диверсанта": "Євгена силоміць вивезли в Крим"

Брат затриманого ефесбешниками "диверсанта": "Євгена силоміць вивезли в Крим"

"Керівник групи українських диверсантів" Євген Панов, був викрадений в Запорізькій області і вивезений в окупований Крим для інсценування провокації проти України.

Про це повідомив рідний брат Панова Ігор Котелянець, передає Цензор.НЕТ.

"Я боюся, що Євгена викрали і відвезли в Крим не просто для того, щоб видати в якості організатора якогось неймовірного змови. Таким чином, Кремль може обгрунтувати свій повномасштабний наступ на Україну. Про інсценування ж говорять і безліч нестиковок в сюжетах, які транслюють російські канали", - заявив Котелянець.

За його словами, Євген, житель міста Енергодар Запорізької області, в суботу вранці 6 серпня поїхав на зустріч з друзями і пропав. Поїздку заздалегідь він не планував, в ці дні він збирався поїхати в Запорізький військовий госпіталь на планову реабілітацію, після участі в АТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилася інформація про об'єкти, які хотіли підірвати "українські диверсанти" в Криму

В останній момент поїздку в шпиталь довелося скасувати, Євген на своїй машині поїхав до друзів на дачу. Він передзвонив дружині в суботу ввечері, сказав, що у нього все нормально, і пообіцяв, що в неділю, а найпізніше в понеділок зранку буде вдома. Оскільки у нього старий телефон і він часто сідає, то дружина спокійно чекала його вдома, і тільки факт, що він не передзвонив в неділю у неї викликав тривогу. Коли в понеділок Євген не повернувся, дружина зателефонувала рідним. Про місце його знаходження близькі дізналися із засобів масової інформації.

Котелянець також розповів, що його брат не міг організовувати ніяких військових заходів після демобілізації у вересні 2015 року: він пішов з головою в роботу - водій, електромеханік на Запорізькій АЕС. Паралельно займався громадською діяльністю - створив громадську організацію допомоги ветеранам АТО.

"Але найголовніше, вони з дружиною планували завести дитину. Людина, яка любить дружину і хоче дітей, не буде наражати себе на небезпеку", - підкреслив Котелянець.

Брат Панова також зазначив, що рюкзак, який показали в сюжетах російських ЗМІ не міг належати його братові. "У нього є рюкзак, з яким він був в АТО, але він зовсім інший, він стоїть в будинку, на балконі. А це означає, що Євген не планував довгих поїздок, він виїхав з маленькою дорожньою сумкою. Камуфляж і берци його теж вдома. Він поїхав в спортивних штанях і футболці, яку одягав на природу", - розповів Котелянець.

Нагадаємо, раніше ФСБ РФ заявила про ліквідацію агентурної мережі української розвідки в Крим. У ФСБ стверджують, що затримали громадян як України, так і Росії, а керував цією мережею нібито Панов Євген Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України, який також затриманий і дає свідчення.

В опублікованому ФСБ відео з боєприпасами, нібито вилучених у українських "диверсантів", показують Панова в наручниках. Його супроводжували співробітники російських спецслужб.

Президент Петро Порошенко назвав цинічними російські звинувачення у підготовці Україною терактів в Криму. У МЗС України засудили російські звинувачення і назвали їх черговою провокацією.

Зараз ви читаєте новину «Брат затриманого ефесбешниками "диверсанта": "Євгена силоміць вивезли в Крим"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути