четвер, 10 липня 2014 17:55

Ботанічний сад реконструюємо за власні кошти - Сагайдак

Як відомо, старовинний паркан навколо Київського ботсаду ім. Фоміна у аварійному стані. Шевченківська адміністрація взялась власними силами реставрувати паркан.

Про це заявив олова Шевченківської РДА Петро Пантелеєв.

"Ми започаткували програму партнерських проектів, мета якої, привернути увагу до стану таких об'єктів, як паркан ботанічного саду. Це західні ворота в центр нашого міста, це перше, що бачать європейці, заїжджаючи в центр Києва і виглядає цей паркан, відверто кажучи, жахливо",- зазначив він.

 

"Грошей на реконструкцію немає як у міністерстві освіти, так і університеті. Паркан на балансі університету Шевченка, тому район не може передбачити кошти на його реконструкцію, але для нас це справа честі, тому вирішили діяти креативно. За нашою ініціативою була розроблена "партнерська програма", яка передбачає залучення грошей меценатів на відновлення паркану ботсаду і вже з 1 червня почалися роботи з відновлення перших двох секцій. Зараз кошти вкладаємо власні, разом з активістами, показуємо приклад. Натомість, майбутнім меценатам, на кожній відреставрованій секції, пропонується встановити іменну табличку з назвою організації, яка відреставрувала секцію. Таким чином, ми відроджуємо традицію меценацтва часів Терещенків, яким ми завдячуємо прекрасному архітектурному ансамблю біля Червоного корпусу. У нас буде своя алея "друзів Києва". До речі, архітектором паркану вибрали Костянтина Скритуцького, автора пейзажної алеї та інших культових пам'ятників та споруд Києва",- зазначив перший заступник голови Шевченківської РДА Ілля Сагайдак.

 

"Ми довгі роки намагаємося вирішити питання аварійного паркану ботанічного саду і я задоволений, що ситуація зрушила з мертвої точки, хоча попереду ще довгий шлях, в деяких місцях паркан потребує серйозного підсилення підпорної стіни", - зазначив проректор університету ім. Т. Шевченка Ігор Лютий.

За словами архітектора Скритуцького, вже зараз планується залити нову стіну та іде реставрація оригінальної кованої решітки колишнього паркану.

Відновлений вигляд буде ідентичний колишньої 175 річної конструкції. Використовуваний метал, за словами архітектора, в прекрасному стані, навіть дозволяє викувати з нього шаблі.

Зараз ви читаєте новину «Ботанічний сад реконструюємо за власні кошти - Сагайдак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути