неділя, 10 березня 2013 18:49

Болгарський митрополит не зміг продати свій годинник Rolex

Болгарський митрополит не зміг продати свій годинник Rolex
Митрополит Пловдівській Микола. Фото: Wikipedia.org

Болгарський митрополит не зміг знайти покупців на свій годинник Rolex, повідомляє Dnes.bg в неділю, 10 березня.

Митрополит Пловдівській Микола планував продати свій золотий годинник Rolex і використовувати виручені гроші для оплати рахунки за електрику, виставленого місцевому храму Святої Марини. Борг храму становить майже три тисячі левів (дві тисячі доларів).

Годинник був виставлений на відкриті торгів з початковою вартістю 11 600 левів. Митрополит планував оплатити рахунки церкви за електрику, а суму, що залишилася віддати на благодійність.

Тарифи за електроенергію в Болгарії зросли більш ніж в два рази з початку грудня. Це послужило однією з причин багатотисячних демонстрацій в болгарських містах. У лютому 2013 року прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов пішов у відставку після того, як в ході однієї з демонстрацій поліцейські побили її учасників.

Болгарська православна церква є другим після держави власником нерухомості в країні, зазначає Agence France-Presse. Незважаючи на це релігійній інституції не вистачає коштів на оплату комунальних послуг, а представники духовенства, як правило, отримують скромну зарплату. У той же час деякі високопоставлені священики стають об'єктами критики через коштовні речі. Критиці піддався не тільки власник дорогих годинників митрополит Миколай, але й митрополит Варни Кирил, який роз'їжджає в автомобілі Lincoln.

У Росії в минулому році також активно обговорювали майно представників Російської православної церкви. Приводом послужили заретушовані в графічному редакторі годинник Breguet на руці патріарха Московського і всієї Русі Кирила, а також судовий розгляд з приводу псування квартири патріарха в "Будинку на набережній".

Зараз ви читаєте новину «Болгарський митрополит не зміг продати свій годинник Rolex». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути