неділя, 29 березня 2015 04:52

Бійці батальйону "Січ" організували патріотичне виховання мешканців Слов'янська
4

Сформувати українську свідомість серед мешканців Донбасу – справа не одного року і не однієї людини. Бійці батальйону "Січ" у періоди затишшя взялись за патріотичне виховання жителів Слов'янська.

Як розповів виконувач обовʼязків командира роти батальйону "Січ" Максим "Лютий", у Слов'янську, як і на решті території Донбасу, є патріотичні люди, з якими треба налагоджувати комунікацію, передає прес-служба підрозділу.

"Ми почали організовувати зустрічі у школах. Взялися саме за молодь, бо я не бачу сенсу переконувати зазомбованих старих; важко іде робота з середнім поколінням. Однак діти мислять Україною і ми їх маємо в цьому підтримати та розвивати всі їхні пориви. Треба "не програти" це покоління", - зазначив "Лютий".

Також бійці батальйону брали активну участь у заходах місцевої бібліотеки, на підприємствах, стали співорганізаторами Дня Збройних сил у місцевому музеї, організували зустріч у педінституті.

"Після останньої розмови одна з викладачок пояснила проросійські настрої деяких містян: "Сепаратисти настільки впевнено вели свою пропаганду, що ми не могли їм не повірити". Після того, як ми розвінчали їхні міфи, зокрема і своїм прикладом, дисципліною протягом шести місяців перебування у Слов'янську, ставлення до нас змінилося. Ми зробили вклад у справу убезпечення міста від повторних сепаратистських проявів", - наголосив військовий.

Він також розкритикував роботу місцевої міліції.

"Ніколи місцевий патріот не піде в міліцію, яка здалася чотирьом бандюкам, здала їм всю зброю і якимось дивом знову виконує функції міліції після звільнення міста. Маленький приклад. Один з її співробітників бідкався нам, що коли в місто зайшли сепари, він тікав на велосипеді. А тепер, коли велосипеда немає – на чому тікатиме? Це яскравий приклад робочого настрою місцевої міліції", - зауважив "Лютий".

За його словами, громада Слов'янська хоче, щоб бійці "Січі" постійно були в місті.

"Людям бракує справжніх охоронців, а ще істориків, психологів, молодих освітян, які готові приїхати в чуже, часом агресивне, середовище і вести самовіддану роботу. Сформувати українську свідомість серед мешканців сходу – справа не одного року і не однієї людини", - резюмував військовий.

Зараз ви читаєте новину «Бійці батальйону "Січ" організували патріотичне виховання мешканців Слов'янська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути