Ексклюзиви
субота, 24 серпня 2013 23:43

Близнята Ладижина урочисто пройшлися містом

Ладижин відзначає День Незалежності України і День міста в один день, тому святкування розтягується з ранку до пізнього вечора. У першій половині дня –  35-кілометровий велопробіг, розважальні програми для дітей та спортивні змагання. Після обіду –  виставка світлин, майстер-класи від народних умільців, традиційне частування ладижинців курятиною від "Миронівського хлібопродукту", виступ місцевих народних колективів, гурту "Мандри" та фіналіста "Голосу країни" Назара Савка.

Центральне дійство свята - урочиста хода за участі кращих містян. Це творчі колективи, спортсмени, переможці шкільних та міських олімпіад. Значну частину колони складають батьки з дітьми, які народилися цього року. З кожним роком їх на параді все більше.

Вперше в урочистій ході беруть участь близнята міста.

- Всього попередньо записалися 14 пар близнюків, але дві пари перед святом захворіли, - розповідає начальник Ладижинського міського відділу культури Олена Журба, - насправді ж близнюків у місті значно більше. Думаю, ми ще зможемо їх побачити під час урочистої ходи, скажімо, у наступному році, адже, надіємось, цей захід стане традиційним.

Найстарші близнюки, які взяли участь в урочистій ході – 47-річні сестри Кияшко. Найменшим учасникам – 2 роки.

"Ми й не думали, що у нас стільки двійнят у Ладижині, – каже Олена Довгаль, мама дворічних Марти і Варвари, яких тримає на руках батько Володимир. – Маємо ще двох старших синів - Іллю і Захарія. Середній син, йому 8 років,  брав участь у святковій ході, як кращий спортсмен. А старшому сину – 18. Дівчатка народилися якраз у день його 16-ліття - 21 червня.  Відразу двоє маленьких дітей – важкувато. Особливо, коли хотіли сідати, а ще самі не могли, так само – коли вчилися ходити. Зараз вже легше, в садочок збираємося".

Поки мама розповідає про дівчаток, батько спускає доньок на землю, дає одній з дівчаток повітряну кульку, мала її не втримує і кулька летить у небо. Задерши голови, дівчатка розгублено спостерігають за нею, а потім починають обговорювати подію. Для свого віку вони дуже добре говорять.

"Шкода, що не всі зібралися на свято, - каже Юлія Тарнавська, мама 5-річних Маринки і Христини. Поки вона стоїть у черзі за морозивом для дівчаток, за малими дивиться дідусь. - Нас у місті багато, ми спілкуємося між собою, ділимося досвідом".

Близнята, якими пишається Ладижин - неодноразові призери міста та області з боротьби самбо 12-річні Коля і Толя Кулібаби. Ладижинські близнята, якими пишається Україна – 41-річні Олег і Сергій Дворщенки. Олег - майстер спорту міжнародного класу, 10-ти разовий чемпіон України, бронзовий призер чемпіонату світу з самбо, бронзовий призер чемпіонату Європи серед військових з дзюдо. Сергій – майстер спорту СРСР, багаторазовий чемпіон України, призер Спартакіади СРСР.

Зараз ви читаєте новину «Близнята Ладижина урочисто пройшлися містом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути