четвер, 21 липня 2016 18:49

Благодійна платформа фонд "Мурахи" збирає кошти для передчасно народжених дітей
4

Фото: murahy.com

Минулого місяця стартував проект "Він виросте неймовірним!". Благодійники збирають кошти на покупку пульсоксиметра — пристрою, що допомагатиме адаптувати до повноцінного життя передчасно народжених дітей. Цим займаються активісти Першої благодійної торгової платформи "Мурахи" та фонду "Свічадо"

"Ми почали цей проект 1 червня, на День захисту дітей. Сподіваємося залучити необхідні кошти до кінця вересня. На пульсоксиметр потрібно 53 тисячі гривень. Вже вдалося зібрати 15 тисяч. Після купівлі апарату його передадуть у Київський міський пологовий будинок № 7", - розповідає Gazeta.ua Катерина Алимова, керівник проекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переможцям конкурсу для молоді Hackathonbridge виділять 45 тис. євро

Кошти збирають, продаючи набори з рослинкою на виріст, що символізують ріст дітей.

"У наборі є горщик, земля, насіння, парник і навіть табличка з крейдою, щоб можна було назвати рослину . Це хороший і символічний подарунок. Таким чином, можна навчити дітей турботі й розумінню того, що про квітку, як і про дитину потрібно турбуватися. Такі вазони нам надали українські стартапери Grassy. Ціна одного вазона - 195 гривень. Крім цього, українська художниця Ася Бякіна створила серію малюнків спеціально для нашого проекту. Футболки з цими неймовірно гарними принтами надійдуть у продаж вже наступного тижня ", - додала Катерина.

Нагадаємо, в Україні щорічно з'являється на світ 24 тис. передчасно народжених дітей. 30% з яких не виживають. У той час, у розвинутих країнах помирає менше 1% таких дітей.

Зараз ви читаєте новину «Благодійна платформа фонд "Мурахи" збирає кошти для передчасно народжених дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути