середа, 15 травня 2024 14:57

Бізнес хочуть зобов'язати вручати повістки

Бізнес хочуть зобов'язати вручати повістки
Бізнес зобов'яжуть не тільки вести військовий облік, а й забезпечувати вручення повісток. Фото: pixabay.com

До повноважень виконавчих органів сільських, селищних і міських рад вносять зміни. На місцеву владу покладуть додаткові обов'язки щодо доведення до бізнесу розпоряджень ТЦК.

Бізнес зобов'яжуть не лише вести військовий облік, а й забезпечувати вручення повісток, йдеться в матеріалі Судово-юридичної газети.

"Тепер ці органи повинні будуть забезпечити доведення до підприємств розпорядження керівника місцевої держадміністрації (військової, військово-цивільної) або керівника ТЦК про проведення заходів мобілізації чи виклик військовозобов'язаних до ТЦК", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ігнорування повістки: що буде, якщо не оновити дані в ТЦК

Закон про мобілізацію викладає нові пункти щодо повноважень виконавчих органів сільських, селищних, міських рад в такій редакції:

- забезпечення організації призову громадян на військову службу за призовом осіб офіцерського складу та альтернативну (невійськову) службу, направлення для проходження базової військової служби, підготовки молоді до військової служби;

- сприяння в організації навчальних (перевірочних) та спеціальних військових зборів;

- забезпечення доведення до підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності, а також населення розпорядження керівника місцевої державної адміністрації (військової, військово-цивільної) або керівника ТЦК про проведення заходів мобілізації чи виклик військовозобов'язаних та резервістів до ТЦК;

- забезпечення на території відповідних населених пунктів ведення персонально-первинного військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів, забезпечення бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час;

- організація та участь у здійсненні заходів, пов'язаних з підготовкою і виконанням завдань територіальної оборони, на відповідній території.

На ВЦА тепер покладаються обов'язки доведення до підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності, а також населення розпорядження керівника місцевої держадміністрації (військової, військово-цивільної) або керівника ТЦК про проведення заходів мобілізації чи виклик військовозобов'язаних та резервістів до ТЦК.

Водночас військово-цивільна адміністрація має забезпечувати на території відповідних населених пунктів ведення персонально-первинного військового обліку призовників, військовозобов'язаних і резервістів, забезпечення бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час, надання звітності з цих питань.

"Тепер місцева державна адміністрація повинна буде також здійснювати під час мобілізації своєчасне оповіщення і забезпечувати прибуття на збірні пункти та призов через ТЦК громадян, які залучаються до виконання обов'язку щодо мобілізації, забезпечувати прибуття транспортних засобів та техніки на збірні пункти та у військові частини у порядку, визначеному Законом "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", шляхом вжиття відповідних інформаційних та організаційно-технічних заходів", - пояснюють автори матеріалу.

Минулого місяця Верховна Рада ухвалила законопроєкт про мобілізацію. Президент Володимир Зеленський підписав закон.

В Україні діють воєнний стан і загальна мобілізація військовозобов'язаних.

Зараз ви читаєте новину «Бізнес хочуть зобов'язати вручати повістки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути