середа, 14 березня 2012 11:27

Більшість українців не хоче бачити Чорноморський флот в Севастополі

Більшість українців не хоче бачити Чорноморський флот в Севастополі

На тлі загострення газових перемовин з Росією в Україні значно зменшилася кількість прихильників перебування Чорноморського флоту Росії в Севастополі. Про це повідомляє "Дзеркало тижня.Украіна".

За останній рік число прихильників продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії на території Україні до 2042 року серед українців зменшилася з 42% до 33%, одночасно зросла кількість противників - з 42 до 49%, 18% - не визначилися з цього питання.

Ініціатива продовження термінів перебування в флоту до 2042 року втратила не лише в Центрі і на Півночі, але й на Сході, Півдні України та Донбасі, де її підтримують не більше половини опитаних, свідчать дані лютневого опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

Нагадаємо, що згідно Харківським угодам, підписаними в квітні 2010 року президентами України і Росії Віктором Януковичем і Дмитром Медведєвим, термін перебування Чорноморського флоту РФ в Севастополі продовжено з 2017 року до 2042 року.

Опитування проводилося Соціологічною групою "Рейтинг" 10-24 лютого 2012 року. Вибіркова сукупність: 4 тисячі респондентів. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв'ю (face to face). Помилка репрезентативності дослідження (з ймовірністю 0,95): для значень близьких до 50% похибка становить не більше 1,5%, для значень близьких до 30% - не більше 1,3%, для значень близьких до 10% - не більше 0 , 9%

Зараз ви читаєте новину «Більшість українців не хоче бачити Чорноморський флот в Севастополі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути